· 

Paasviering en zwemmen

Jade heeft lekker geslapen in haar eigen bedje. We ontbijten met zijn vieren en daarna gaat Dylan naar school. Zodra Dylan op school is, gaan ze met alle 350 leerlingen lopend naar de paasviering in de kerk. Dylan mag in de kerk een kaarsje aansteken voor zijn zus.

 

Jade wil ook graag naar de viering. Ze gaat achterop op de fiets, onderweg komen we mama tegen en samen rijden we naar de kerk. Bij de kerk staan opa Jaap en oma Ella te wachten. We gaan alvast naar binnen en zoeken een plaatsje voorin de kerk. Jade wil niet bij haar klasgenootjes zitten. Niet veel later komen de klassen binnen. De jongste leerlingen aan de hand van een leerling uit de hoogste groepen. De jongste groepen zitten voorin en de oudste groepen zitten achterin. Het is een leuke dienst met een aantal ingestudeerde paasliedjes. Het paasverhaal wordt verteld door de predikante,  een juf en een aantal leerlingen. Tot slot worden er kaarsjes aangestoken. Dylan en Isa mogen allebei een kaarsje aansteken voor Jade.

 

Na de dienst fietsen we naar huis. Bij de Hema wil Jade stoppen. Ze wil graag een 'Instax selfie camera'. Dit is een 'ouderwetse' Polaroid Camera. Je kan een foto maken en direct daarna komt er een 'echte' foto op papier uit. We gaan even kijken maar kopen nog niks.

 

Om twaalf uur is Dylan terug uit school en kunnen we met zijn vieren eten. Vanmiddag mag Jade, bij wijze van uitzondering, gaan zwemmen in het zwembad van Mytylschool De Sprienke. Ze wil graag zwemmen maar we zagen het niet zitten om naar een openbaar zwembad te gaan. Opa Roel heeft dit kunnen regelen. We halen Dylan iets eerder op van school en rijden dan naar De Sprienke. Jade, Dylan en ik gaan het zwembad in. Jade heeft best wat moeite met lopen maar in het water beweegt ze zich heel makkelijk. Ze begint voorzichtig maar binnen een paar minuten zwemt ze zonder problemen naar de overkant van het zwembad. We mogen drie kwartier zwemmen en Dylan en Jade maken heel de tijd vol. Ze duiken, zwemmen en spelen de hele tijd. Jade en Dylan duiken allebei zelfs een pop op van de bodem. Het lukt Jade niet om er mee naar de kant te zwemmen maar iedereen staat toch wel versteld van wat ze allemaal wil en doet. 

 

Om half vier gaan we het bad uit en moeten we eigenlijk opschieten om naar huis te gaan. De thuiszorg komt zo meteen de dagelijks prik met Neupogen geven. En als voorbereiding moet Jade nog een pleister met verdovende zalf (Emla) op haar been plakken zodat het prikje geen pijn doet. Het prikje moet nog uit de koelkast zodat het opgewarmd is voordat het wordt ingespoten. De thuiszorg was gelukkig wel zo flexibel om een uurtje later te komen dan normaal zodat we konden gaan zwemmen! Zo past het allemaal precies. Het prikken gaat goed, Jade weet inmiddels goed hoe ze het wil en de verpleegkundige doet precies zo en rustig. 

 

's Avonds met zijn vieren eten. Dit keer eten we pizza op de bank en kijken we 'Fantastic Beasts and where to find them'. Dylan breng ik 's avonds nog naar mijn zus omdat we morgenochtend om 7:00 naar het ziekenhuis moeten rijden. Nu kan hij lekker met zijn neefje spelen en morgenochtend lekker uitslapen. Om tien uur worden we gebeld door de oncoloog. We mogen een uurtje later komen morgen en kunnen dus een uurtje langer slapen!

 

Jade is vandaag zo fit en opgewekt dat je je bijna niet kan voorstellen dat ze zware behandelingen heeft gehad en zoveel in het ziekenhuis heeft gelegen. Ze had deze dag ook echt even nodig voordat ze morgen weer vijf dagen in het ziekenhuis voor een intensieve chemo moet zijn.

 

- Marcel