· 

Familie en vriendinnen

Tot nu toe verloopt deze ziekenhuisopname volgens plan. Jade heeft wel last van de chemo maar weet er goed mee om te gaan. Ze is misselijk maar kan zich daar goed over heen zetten. Zo meteen komen Olga en Dylan naar het ziekenhuis, aan het begin van de middag komen ome Hans, Luuk en Veere op bezoek en aan het eind van de middag komen Emilie en Lili langs! Een drukke dag maar Jade heeft er zin in. 

 

Olga heeft een cadeautje bij zich voor Jade. Ze heeft dit meegekregen van één van de cassièrres, die bij Bakker Dick Bunt werkt. We kennen haar niet maar ze wist dat Jade ziek is. Het blijft hartverwarmend dat zoveel familie, vrienden, kennissen en mensen die we niet eens kennen, meeleven met Jade. De stroom aan berichtjes, kaartjes en cadeautjes is groot en blijft maar doorgaan. We willen iedereen hiervoor bedanken!!

 

Samen met ome Hans, Luuk en Veere gaan we met Jade in de rolstoel op pad. Het plan was om te gaan voetballen op het dak maar daar zijn andere kinderen al aan het spelen. We dwalen een beetje door het ziekenhuis en belanden in de hal van het ziekenhuis. Dylan heeft een stuiterbal bij zich en die moet natuurlijk tegen het plafond gegooid worden... het plafond is meer dan 15 meter hoog. Gelukkig is er op tweede paasdag bijna niemand in het ziekenhuis! De bal beland overal, achter de koffiebar, achter de receptie en weet ik waar maar tegen het plafond lukt niet.

 

Om half drie gaan we terug naar de kamer. Jade krijgt rond deze tijd de chemo. Het laat allemaal een beetje op zich wachten en het volgende bezoek uit Zeeland komt de afdeling oplopen. Lili, Emilie en hun moeders komen op bezoek net als er drie verpleegkundigen gaan beginnen met de chemo. Eén verpleegkundige zorgt voor Jade, één verpleegkundige loopt mee om alles te leren en één verpleegkundige controleert of de chemo wel goed wordt gegeven. Samen controleren ze de naam, de geboortedatum en het patiëntennummer van Jade, de hoeveelheid chemo, de houdbaarheidsdatum en de snelheid waarmee de chemo gegeven wordt.

 

Met veertien mensen is het een drukte van jewelste op het kamertje maar wel gezellig. Ik neem met Dylan afscheid van Jade en Olga. We gaan samen met ome Hans naar Wijk bij Duurstede. Daar staat inmiddels onze tweede auto. Tante Kim heeft deze vanochtend meegenomen uit Zeeland. Zo kan Olga woensdag terugrijden naar Zeeland met onze andere auto. Een hoop geregel maar dat zijn we ondertussen wel gewend.

 

Als wij weg zijn, kan Jade lekker met de meiden bijkletsen onder het genot van een stuk appeltaart en worstenbroodjes. De meiden hadden natuurlijk ook een cadeautje meegenomen. Ze maken iets wat op een hut lijkt en spelen een spelletje. De chemo loopt ondertussen gewoon door. De moeders kletsen gezellig in de woonkamer en hebben geen omkijken naar de meiden. Om kwart over zes vertrekken de vriendinnen en keert de rust weer terug op de afdeling. Afgelopen vrijdag was Isa er de hele dag en nu Emilie en Lili.  Jade vindt het fijn dat er bezoek komt en zeker van vriendinnetjes

 

- Marcel