· 

Oogarts en dan naar huis

We hadden gehoopt dat Jade gisterenavond direct na de laatste chemo naar huis kon. Maar er was geen rekening mee gehouden dat ze nog 24-uur moest blijven om de chemo uit haar lichaam te spoelen. Het kwam wel goed uit want de laatste dagen was Jade echt misselijk en kreeg ze steeds meer last van haar ogen. En ze hebben in de extra tijd twee bloedtransfusies gegeven. 

 

Eigenlijk mag Jade vandaag pas om 20:45 naar huis maar in overleg met de artsen gaan Jade en Olga proberen om om 17:00 in de auto te zitten. Jade moet in de auto wel voldoende blijven drinken om te spoelen. 

 

Gedurende de dag wordt de pijn aan haar ogen steeds erger en wordt er op de valreep nog een bezoek aan de oogarts in het UMC gepland. Gelukkig zijn haar ogen 'gewoon' heel droog en is er geen ontsteking. De komende dagen krijgt Jade vier keer per dag ooggel. Jade heeft na de oogarts nog tijd voor een spelletje met de pedagoge en een uurtje les. Olga gaat laadt ondertussen de auto in en gaat naar de apotheek om de ooggel te halen. Om iets voor half zes zitten ze uiteindelijk in de auto en om kwart voor acht zijn ze lekker thuis. 

 

- Marcel