· 

In het donker

Jade is thuis maar daar is alles wel mee gezegd. Ze is misselijk maar bovenal heeft ze heel veel last van haar ogen. Ze kan niet tegen licht en blijft het liefst in het donker op haar kamer. En als ze niks kan zien kan je ook niks doen. Geen televisie kijken, niet op de iPad spelen, geen spelletje doen... een beetje een pagegaai met een doek over zijn kooi. Om de tijd te verdrijven leest Olga voor uit 'Ronja de roversdochter'. De thuiszorg komt om de dagelijkse injectie te geven. In een bijna donkere kamer krijgt Jade jaar prikje.

 

Jade heeft vannacht heel weinig geslapen en om een uur of één valt ze in slaap. Vier uur later wordt ze pas weer wakker. De pijn in haar ogen is wat minder en ze kan op de bank zitten.  Soms kruipt ze onder een deken en ze wrijft heel veel in haar ogen. We twijfelen om naar het ziekenhuis te bellen maar morgenochtend moeten we vroeg in het ziekenhuis zijn. Tot die tijd gaan we het proberen te redden.

 

- Marcel