· 

Lekker wandelen op de Goudplaat

De dag begint niet zo goed. Jade krijgt elke ochtend medicijnen en neemt ze meestal in met yoghurt. Dit keer moet ze overgeven en jammer genoeg komt de sonde mee. Het begin van de sonde zit in haar neus maar het uiteinde komt uit haar mond. Er zit niks anders op dan om de hele sonde via haar neus er uit te trekken. Geen fijn gevoel! 

 

Olga en ik beslissen om vandaag de sonde niet meer terug te laten plaatsen maar lekker te gaan wandelen! Na een berichtje naar tante Miranda is het geregeld. We gaan samen wandelen op de Goudplaat in de buurt van Kamperland. We zijn hier al vaker geweest en Jade vond het hier erg leuk. Er loopt namelijk een groep Przewalskipaarden, die je kan aaien.

 

Jade wil zoveel mogelijk meedoen met de jongens maar zit wel in de rolstoel. Hier en daar moet Olga en ik haar duwen over zompig gras en door de blubber. Maar waar een wil is, is een weg! Het is een prachtig gebied en tussen de bomen zien we een stuk of zeven herten weglopen. Vanuit het bos lopen we een grasvlakte op en in de verte zien we een groep paarden staan met daarachter het Veerse Meer. Jade is speciaal voor de paarden gekomen. We proberen zo dicht mogelijk bij de paarden te komen. We staan op een meter of twintig als een paar paarden naar ons toe komen. Het is een beetje als in de Apenheul: de paarden weten dat we misschien eten bij ons hebben en gaan op onderzoek! Ze zijn vooral geïnteresseerd in de tas die aan de rolstoel hangt. We blijven een poosje rondhangen en de jongens proberen nog te voetballen met de paarden. Uiteindelijk gaan we verder naar de volgende stop: de oever van het Veerse Meer. Maar eerst moeten we nog langs een groep grote zwarte runderen. We komen veilig bij het water. Er liggen een paar grote blokken piepschuim. De jongens proberen daar op te drijven en mee te surfen. Jade kan jammer genoeg niet meedoen. Terwijl de jongens een hele poos in het water spelen, rijd ik met Jade alvast verder. Jade vindt het leuk om foto's te maken van beestjes en plantjes. We wandelen rustig verder en proberen nog wat leuke foto's te maken. Het is een flinke wandeling. Bij de auto zien we iedereen weer en eten we de kwarktaart op, die Olga 's ochtends nog gemaakt had! Vanmiddag hebben gouden familiemomenten beleefd op de Goudplaat in Noord-Beveland.

 

De dag is nog niet voorbij want we gaan Formule 1 kijken bij opa Roel en oma Ineke en gelijk wat eten. Jammer genoeg zijn de Red Bulls na een paar ronden al uitgevallen maar het blijft een leuke race om te kijken. Jade voelt zich de hele dag niet zo heel lekker en heeft nog niet veel gegeten. Ook nu eet ze niet heel veel. Morgen gaan we naar het ziekenhuis in Goes om een medicijn tegen schimmel te krijgen en kunnen ze de sonde terug doen. Jade zou graag geen sonde hebben maar dat kan gewoon niet omdat ze anders echt te weinig binnen krijgt.

 

- Marcel