· 

Sonde

Op de planning van vandaag staat een bezoek aan het ziekenhuis in Goes. Dit was al gepland omdat Jade een medicijn via het infuus moet hebben om schimmel te voorkomen. Omdat Jade gisteren haar sonde heeft uitgespuugd, kunnen ze deze ook gelijk opnieuw inbrengen.

 

Om tien uur melden Jade en Olga zich op de kinderafdeling van Goes. Ze beginnen met het inbrengen van de sonde. Het is een hele bevalling maar om half twaalf zit hij er dan toch in. Daarna een uurtje infuus met AmBisome (anti-schimmel) en dan snel naar huis want de thuiszorg staat om één uur op de stoep voor de dagelijkse injectie. Het past allemaal precies.

 

Oma Ella komt even op bezoek om een paar cadeautjes te geven van tante Nelly en ome Jan. Jammer genoeg gaat het dan net mis. Jade blijft afgelopen dagen last van haar buik houden en moet regelen matig overgeven. Helaas gebeurt het  weer en komt de sonde er ook uit. Er zit niks anders op dan om terug naar het ziekenhuis te gaan en de sonde weer in te brengen. Omdat het vanochtend niet heel soepel ging, belt Olga mij om te vragen om ik mee kan naar het ziekenhuis. Als ik thuis ben, stappen we direct in de auto naar het ziekenhuis. We kunnen gelijk door naar de behandelkamer. Inmiddels heeft Jade wel vertrouwen in deze verpleegkundigen en gaat het inbrengen best soepel. Daarna lekker naar huis. 

 

- Marcel