· 

Staphylococcus epidermidis

Gisterenavond was de temperatuur van Jade nog boven de 40° maar vannacht is de koorts goed gezakt tot 37,2°. In ieder geval een goed teken. De afdelingsarts komt langs om te vertellen dat ze een beestje hebben gevonden in de bloedweken. Het is een Staphylococcus Epidermidis. Niks bijzonders, komt veel voor en komt waarschijnlijk door een 'vies' infuuslijntje. De komende dagen krijgt Jade antibiotica's en maandag horen we hoe lang Jade in het ziekenhuis moet blijven. De bacterie veroorzaakt alleen de koorts en is geen verklaring voor de buikpijn van afgelopen week. De buikpijn wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door de chemo's. De chemo's maken de slijmvliezen in je buik kapot en daar kan je (veel) last van hebben. Om Jade wat meer rust te geven, wordt de sonde pas morgen ingebracht.

 

Het is te merken dat de antibiotica goed zijn werk doet. De temperatuur blijft heel de dag rond de 37° en Jade voelt zich redelijk. We spelen een paar spelletjes en rond een uur of drie komt een meisje met een gitaar muziek maken op de kamer van Jade. Andere kinderen horen het en komen ook muziek maken met triangels, tamboerijnen en ukeleles. Jade houdt zich wel een beetje rustig maar vindt het wel leuk. Ze leert nog een tweede akkoord op de ukelele: het F-akkoord. De volgende keer leert ze nog een derde akkoord en kan ze een liedje leren spelen.

 

Vandaag heeft het zoontje van kennissen van ons zijn laatste chemo! Ze sluiten een zware en lange tijd in het ziekenhuis af. Toch kunnen ze niet echt feestvierend het ziekenhuis verlaten. Ze zijn natuurlijk blij dat de behandeling goed is afgerond maar de komende tijd (jaren) blijft onzeker en moeten ze bij elke controle hopen dat het niet terug is gekomen. 

 

- Marcel