· 

Toch niet naar huis

Ondanks de diepere sonde blijft de buik van Jade nog erg onrustig. Ze is heel de tijd misselijk en het gevoel dat ze moet overgeven. Olga bespreekt dit met de arts. De arts verwacht dat het nog even duurt voordat de maag beter wordt. De maag krijgt nu meer rust omdat de voeding direct in haar dunne darm komt. 

 

Jade geeft toch over maar gelukkig blijft de sonde zitten. Het spuug ziet helemaal geel van het gal. Een goed teken want dat betekent dat er geen sondevoeding bij zit. Jade is wat rillerig en heeft kippenvel. De verpleegkundige meet haar temperatuur: 38,2°. 

 

Helaas er wordt weer een bloedkweek afgenomen en gestart met extra antibiotica (Ceftazidim). Dat is weer langer in het ziekenhuis en dat met dit mooie weer. Heel erg jammer.

 

Gelukkig is er nog een lichtpuntje. Jade mag weer 'kunstelen'. Eigenlijk mocht ze vandaag niet omdat andere kinderen aan de beurt waren maar Eliane weet toch nog tijd vrij te maken voor Jade. Een welkome afleiding!

 

- Marcel