· 

Even met zijn drieën

We hadden gehoopt dat Jade vandaag naar huis had gemogen maar jammer genoeg loopt het anders. De temperatuur blijft schommelen en de artsen willen geen risico's nemen. Op zijn vroegst wordt het nu zondag voordat Jade naar huis mag.

 

Ik ging sowieso al naar Utrecht maar voor Dylan moet er iets geregeld worden. Hij wil zelf graag bij zijn neven logeren en dat is snel geregeld. De belangrijkste reden is dat ze samen Fortnite kunnen spelen. Dylan heeft eerst nog Koningsspelen op school. Terwijl hij lekker spelletjes aan het doen is, doe ik nog wat voor mijn werk en pak mijn spullen. 

 

Om half twaalf haal ik Dylan op en rijden we eerst naar Biezelinge om bij oma Ella en opa Jaap nog wat te eten. Ik rij daarna naar Utrecht en oma zorgt dat Dylan bij zijn neven terecht komt. 

 

In Utrecht gaat het met Jade op en af. Het ene moment gaat het redelijk maar het meest van de tijd voelt ze zich echt niet lekker. Als ik de kamer op kom lopen, is Jade druk bezig met 'Diamond Painting'. Ze zit rechtop en ziet er best fit uit. Nu zou je haar zo mee willen nemen naar huis! Ze krijgt nog wat medicijnen en dan is er even ruimte om Jade van het infuus te halen. Van de verpleegkundige krijgen we een uurtje om lekker naar buiten te gaan. We gaan eerst langs de paarden en dan naar Landgoed Oostbroek.

 

Op het landgoed lopen we eerst langs het varken en de geiten en dan het bos in. We komen langs een poel met allemaal kikkers. Jade kan het niet laten om te proberen via een wiebelige boom in het water dichterbij de kikkers te komen. Zonder nat te worden, kunnen we gelukkig onze weg vervolgen. Jade heeft nog grotere plannen en wil via een bospad verder het bos in... De klok tikt en Olga en ik besluiten dat het mooi is geweest. We gaan terug naar het ziekenhuis. Niet veel later zegt Jade zelf dat ze graag terug wil. Op de terug weg komen we langs het nieuwe gebouw dat op 18 mei in gebruik genomen gaat worden. Het is echt een enorm gebouw! Vandaag zien we dat het terrein rondom het gebouw wordt opgeruimd en aangelegd. Op de balkons zijn tuinstoelen en planten neergezet. Elke kamer voor de patiënten krijgt straks een eigen balkon zodat de kinderen makkelijker frisse lucht kunnen krijgen.

 

Het is toch vermoeiend voor Jade en de paracetamol is uitgewerkt. Terug op de kamer start de verpleegkundige bijna direct weer de medicatie. Eerst de paracetamol. Ik haal de film Jurassic Park, die we met zijn drieën kijken. Deze film zou geschikt zijn voor alle leeftijden maar Olga en ik hebben onze twijfels. Olga en ik hadden eigenlijk het idee om iets van pizza te bestellen maar zien daar toch maar vanaf. Om een uur of tien gaat Olga naar de ouderkamer. We hadden gehoopt om nog even met zijn tweeën bij te kletsen maar in de praktijk komt daar heel weinig van terecht. Hopen dat dat volgende week op onze eigen bank in Goes wel gaat lukken.

 

- Marcel