· 

Zondag niet naar huis

Het is niet voor niks dat Jade gisteren niet naar huis mocht. De temperatuur loopt steeds wat hoger op en de buik blijft onrustig en vannacht heeft ze weer overgegeven. 

 

We beginnen de ochtend vol goede moed. Het is mooi weer en we krijgen weer een uurtje om naar buiten te gaan. Dit keer geen wandeling maar lekker in de tuin van het ziekenhuis. Jade wil graag meedoen aan een wedstrijd om een kunstwerk te maken voor aan de muren van het nieuwe gebouw. Gewapend met potloden, viltstiften en papier gaat ze aan de slag. Jade gaat een 'snoepjesboom' tekenen. Prachtig idee! Ze begint vol goede moed te tekenen. De zon is heerlijk. Na een kwartiertje krijgt Jade het koud, kippenvel en natuurlijk...pijn in haar buik. Ze wil terug naar de kamer en in haar bedje. 

 

Olga besluit om toch naar huis te rijden... Als we morgen naar huis mogen dan komt ze ons wel halen. Olga is nog maar net weg als Jade nog maar een keer overgeeft. De verpleegkundige gaat met de artsen overleggen... Ze gaan weer een tweede antibiotica (Vancomycine) geven en een bloedkweek doen. Morgen dus niet naar huis. Ik denk dat dat de juiste beslissing is. 

 

Nóg een kleine hobbeltje: het afnemen van bloed wil niet lukken. Omdat Jade al een week in het ziekenhuis ligt en morgen niet naar huis mag, moet het naaldje in haar kastje gewisseld worden. Dat doen ze eerst om daarna opnieuw te proberen bloed af te nemen. Het verwijderen van het naaldje en het opnieuw aanprikken gaat heel goed en rustig. Het afnemen van bloed lukt nu gelukkig wel.  Als afleiding maar weer een film en televisie kijken. Net voor het slapen gaan toch nog een keer overgeven. Nu maar hopen dat de antibiotica zijn werk gaat doen. Zou lekker zijn als we vanaf morgen weer een weg omhoog kunnen vinden!

 

- Marcel