· 

Terug bij af

Gisteren was voor mij een vermoeiende dag, die eindigde in een aanvaring met Jade. Vandaag gaat het met mij beter. Jade blijft hetzelfde. Misselijk, buikpijn, koorts, overgeven. 

 

In de ochtend speelt Jade een potje schaak met meester Daan. Ze moet het onderspit delven. Morgen revanche!

 

Gelukkig komt er ook vandaag bezoek uit Zeeland: oma Ella, opa Jaap, tante Miranda, Jelte en Siebe. Oma Ella heeft een cadeau bij van tante Joke. Een zelfgehaakte eenhoorn met krullen! Jade is er erg blij mee. Met zijn allen gaan we naar de woonkamer op de afdeling. Samen met Jelte speelt Jade weer een potje schaak. Ook dit potje kan ze niet winnen. Het bezoek komt op het goede moment: de paracetamol zit er net in en Jade is redelijk fit.

 

Ondertussen spreek ik met de afdelingsarts. Een paar dagen geleden was de koorts aan het zakken maar stijgt nu weer. De arts gaat ervan uit dat de oplopende temperatuur van de afgelopen dagen een nieuwe oorzaak heeft. Het is wachten op de uitslagen van de laatste bloedkweek. Voor de zekerheid gaan ze het slijm uit haar keel controleren op een (griep)virus. Later op de dag blijkt dat er geen virussen in zitten. Uit haar bloedwaarden blijkt dat ze langzaam maar zeker uit haar dip komt. De dip is de periode na een intensieve (chemo)kuur waarin Jade haar weerstand op zijn laagst is en haar lichaam het meest last heeft van de verschillende bijwerkingen. De behandelingen blijven de komende dagen hetzelfde: 6 keer per dag paracetamol en twee verschillende soorten antibiotica. Jade zal de komende dagen af moeten zien.

 

Jammer genoeg houdt Jade het niet heel lang vol in de woonkamer. Ze wil terug naar haar bedje. De paracetamol is uitgewerkt en de koorts loopt op. Naast buikpijn krijgt ze nu last van pijn in haar rug en op haar borst. Het bezoek blijft nog even maar neemt eerder dan gepland afscheid. Heftig om je kleindochter/nichtje zo te moeten zien en je zo weinig kan doen. De rest van de middag en avond blijft hetzelfde. Rond half negen loopt de pijn en koorts weer op. De kinderarts komt kort bij Jade langs. Ze krijgt de komende dagen vier keer per dag Tramadol tegen de pijn. Hopen dat het Jade een beetje helpt en dat ze kan slapen.

 

Eén lichtpuntje: morgen komen Olga en Dylan naar Utrecht.

 

- Marcel