· 

Uitslag MRI

Jade had gisteravond om half negen opeens weer hoge koorts en moest ze overgeven. Er moest weer bloed afgenomen worden. Jammer genoeg ging dit niet zo goed. Na een paar keer proberen waren er twee opties: prikken met een naald of haar lijntje proberen 'vrij te maken' met Alteplase (spuiten ze in het kastje, dit lost bloedstolsels op). Gelukkig proberen ze het eerst met Alteplase.

 

Ondertussen is Jade opgeknapt en is de koorts gezakt. Uiteindelijk is het half een als de verpleegkundige in het donker het bloed uit haar kastje kan halen. De rest van de nacht slaapt Jade goed.

 

Olga en Dylan hebben vannacht op een ouderkamer in het ziekenhuis geslapen. Ze hebben allebei goed geslapen. We ontbijten op de kamer van Jade. Voor Jade niet leuk omdat ze niks mag eten. Ze heeft nu wel honger omdat de sondevoeding vannacht is uitgezet. We hopen dat ze snel naar de operatiekamer mag voor het spoelen van de longen. Met zijn vieren spelen we nog een spelletje 'Ticket to ride'. 

 

De afdelingsarts komt vertellen dat op de MRI van haar hoofd niks te zien was. Goed nieuw! Een schimmelinfectie begint eigenlijk altijd in de longen en kan dan via de hersenen uitbreiden naar andere organen. Nu het niet in de hersenen zit, mogen we ervan uit gaan dat het alleen in de longen zit. Het spoelen van de longen is verplaatst naar morgen. Jade stond voor vandaag gepland als 'spoed' maar de artsen hebben toch liever een vaste geplande plek in het schema. Zo hebben ze meer controle en kan het verzamelde materiaal uit haar longen direct naar de juiste mensen gestuurd worden voor onderzoek. 

 

Rond een uur of twaalf komt Dorine op visite. Zij begeleidt Jade op school met extra (uitdagende) opdrachten. Nu komt ze alleen theedrinken en bijkletsen. Samen beginnen ze met een knutselwerkje. Jade wil een armbandje maken van strijkkralen. Omdat het bijna Koningsdag is, mogen het alleen rode, blauwe, witte en oranje kraaltjes zijn. De uitgezocht kraaltjes gaan op een bakblik en in een over van 180°. Ze komen er dan plat uit. Die kraaltjes kan ze rijgen aan een touwtje en heb je een mooi armbandje! Terwijl ze lekker bezig zijn, nemen Dylan en ik afscheid. Wij gaan terug naar Goes.

 

Jade kijkt de rest van de middag afleveringen van '13 in de oorlog'. Een serie over de Tweede Wereldoorlog. Ze laten zien wat er allemaal gebeurde en hoe het is om tijdens de oorlog op te groeien. De infectieloog komt nog langs om te vertellen dat Jade een Invasieve Pulmonale Aspergillose heeft. Of te wel een schimmel in haar longen. Op de scan van haar longen waren witte vlekken te zien boven in haar longen. Het spoelen van de longen moet dit bevestigen en aantonen waar de schimmel gevoelig voor is. Over een week of twee doen ze dan een nieuwe scan om te kijken of de schimmel ook echt reageert op de medicijnen. Blijft voorlopig spannend.

 

- Marcel