· 

Broncho-alveolaire lavage

Voordat Jade naar de operatiekamer gaat voor het spoelen van haar longen, kan ze eerst douchen en lekker kunstelen met Eliane. Ze is bezig om voor oma Ella een schilderij te maken met een Zeeuwse Knoop. Het wordt een prachtig kunstwerkje!

 

Uiteindelijk wordt het 13:10 voordat ze naar afdeling Dromendaris wordt gebracht. De gang naar de operatiekamer kent Jade nu wel. De ingreep die ze gaan doen heet 'Broncho-alveolaire lavage'. Tijdens de sedatie gaat een bronchoscoop (een flexibele slang met een camera) via haar neus en keel naar haar longen. In de longen wordt er via de scoop vloeistof toegediend. De vloeistof gelijk weer opgezogen en later onderzocht in het laboratorium. En nu ze toch onder sedatie is doen ze gelijk een beenmergpunctie en wisselen ze de naald in haar kastje. Na de ingreep is Jade onrustig en verdrietig. Ze heeft honger maar de eerste halve pannenkoek met appelstroop smaakt naar behangplaksel. Het gaat snel beter. De tweede pannenkoek smaakt beter! Na een half glas melk en een appel kan ze er tegenaan.

 

Dylan is met opa Roel en oma Ineke naar het Maritiem Museum en de Kazematten in Vlissingen. Ik ben ondertussen aan het werk in Goes. 's Avonds eet ik samen met Dylan bij opa en oma in Kapelle. We willen nog even Skypen met Jade maar ze slaapt al sinds kwart over zes. De narcose is vermoeiend geweest en het is goed dat ze het te kort aan slaap van afgelopen week in kan halen. 

 

- Marcel