· 

Filmster Jade

Vandaag is een bijzondere dag! Jade mag alvast even naar het nieuwe gebouw toe om een filmpje op te nemen om aan de kinderen te laten zien die straks voor het eerst naar het nieuwe gebouw gaan. En het is niet zomaar een filmpje! Er is een echte cameraploeg én een bekende Nederlander. Dolores Leeuwin gaat Jade interviewen en allemaal dingen vragen over slapen in het ziekenhuis. Dolores is bekend van o.a. het sinterklaasjournaal en het Klokhuis. De opnames beginnen om rond half tien en gaan door tot een uur of twaalf. Daarna krijgen Olga en Jade nog een rondleiding door het nieuwe ziekenhuis. Jade vindt het superleuk en ze vindt Dolores bijzonder en heel, heel aardig. En niet onbelangrijk: je voelt zich fit en heeft genoeg energie!

 

In Zeeland hebben we ook een leuk uitje gepland. Dylan en ik gaan samen met mijn zus en zijn neven naar de Reddingbootdag. We gaan naar het reddingstation op Neeltje Jans. Het is een spectaculaire tocht met reddingboot Koopmansdank. We staan met zijn allen voor op de boeg van de boot. De stuurman geeft flink wat gas, maakt allemaal scherpe bochten en probeert zoveel mogelijk grote golven mee te pakken. De jongens krijgen flink wat water in hun gezicht en van de koude wind krijgen ze een brainfreeze maar het is echt gaaf. Terug aan wal maakt een broodje kroket de dag compleet. Dankzij familie Vermeulen hadden we een uitnodiging om mee te varen maar als je donateur wordt mag je ook meevaren. Een echte aanrader!

 

In Utrecht is Jade inmiddels weer op haar kamer. Opa Roel en oma Ineke komen op bezoek en nemen voor Jade Viscuisine mee als avondeten. Jade maakt het zelf klaar en Olga brengt het naar de oven in de Ronald McDonald Huiskamer. Als het klaar is, eet Jade een groot deel op! Het gaat de laatste dagen zoveel beter dat de paracetamol en Kytril (tegen de misselijkheid) worden stopgezet. Oma Ineke is 1 mei jarig en Jade heeft een cadeau voor haar gekunsteld samen met Eliane. Een mooi moment om het te geven!

 

Misschien dat Dylan en ik morgen naar Utrecht gaan. Van mijn collega Stephanie heb ik het aanbod gekregen dat we komende week een aantal dagen in hun huis mogen logeren. Zij zijn op vakantie en ze wonen dichtbij het ziekenhuis. De komende week heeft Dylan nog vakantie. Olga en ik kunnen dan makkelijker wisselen en voor Dylan is er genoeg te doen in de buurt. An offer you can't refuse... 

 

- Marcel