· 

Logeren in Utrecht

Dylan en ik zijn vroeg opgestaan. We gaan vanochtend mountainbiken in Westenschouwen en dan rijden we naar Utrecht. Als alles meezit, kunnen we om twee uur Formule 1 kijken bij Jade op haar kamer. De komende week blijven Dylan en ik in Utrecht slapen. Mijn collega Stephanie is deze week op vakantie en we mogen een aantal dagen in haar huis slapen. Het huis is maar vijf minuten rijden van het ziekenhuis. Maar eerst spullen in de auto gooien voor het mountainbiken, tassen inpakken voor de komende dagen en ons eigen huis een beetje opruimen.

 

In Utrecht komen 's ochtends tante Kim, oom Hans, Luuk en Veere op bezoek. Oom Hans was gisteren jarig en krijgt van Jade een cadeau. Het wordt inmiddels traditie dat Jade samen met Eliane een kunstwerkje kunstelt voor iemand die jarig is!

 

Het loopt op rolletjes. Om iets over tienen zitten we op de fiets in het bos. Dylan begint het parcours al te kennen en gaat steeds sneller en hoeft minder vaak af te stappen. Om half twaalf zitten we in de auto terug naar Goes. Snel spullen inladen en door naar Utrecht. Tussenstop in Kapelle om de was bij oma te brengen en dan snel door naar Utrecht. 

Om iets voor twee staan we op de kamer bij Jade. Olga is er niet omdat ze croissants en appelflappen aan het bakken is in de Ronald McDonalds Huiskamer. Snel de televisie aan om de race te kijken. Na een kwartiertje komt ook Olga de kamer binnen en samen kijken we een spectaculaire race.

 

Tijdens de race komt de afdelingsarts langs voor een update. Uit de kweek van schimmel is nog niks gekomen. Misschien deels te verklaren omdat er al een paar dagen gestart was met de behandeling voordat Jade haar longen gespoeld werden en omdat de schimmel in een vroeg stadium ontdekt is.

Aan de ene kant een goed teken omdat het hopelijk meevalt maar aan de andere kant hadden de artsen graag iets gevonden zodat ze precies weten wat het is en uit kunnen zoeken waar de schimmel gevoelig voor is. Als ze dat weten, kunnen ze gerichter behandelen. Blijft afwachten. Aanstaande dinsdag zijn er meer resultaten bekend en hopen ze meer te weten over de soort en duur van de behandeling. Ze heeft geen last van de schimmel in haar longen. Ze is niet benauwd en haar longen doen geen pijn. De afgelopen dagen zit Jade nog steeds in een opgaande lijn. De temperatuur is goed en de buikpijn en misselijkheid zijn veel minder. 

 

Na de race spelen we met zijn vieren een spelletje en kijken we de film 'Pirates of the Caribbean'. Op een paar enge stukjes na een leuke film. Rond een uur of negen gaan Olga en Dylan naar ons 'vakantieadresje' in Utrecht. Het is fijn om de komende dagen vaker met zijn vieren te kunnen zijn. 

 

- Marcel