· 

Dipje, op de Dom

Jade heeft niet lekker geslapen omdat ze heel de nacht misselijk was. Om een uur of zes kreeg ze buikpijn. Ze heeft een ijzersmaak van bloed in haar mond. De temperatuur loopt op tot 38,0°. Ze krijgt uiteindelijk een paracetamol en knapt daar wat van op. De afdelingsarts Tessa komt elke morgen net voordat de artsen visites lopen langs om te kijken hoe het gaat. Jade is dan al voor een nieuwe CT-scan van haar longen geweest en heeft samen met twee verpleegkundigen een potje ' Toffe peren' gespeeld en gewonnen. De paracetamol werkt goed en Jade is erg vrolijk. Samen met Olga gaat ze op zoek naar het spel ' Weerwolven'. Ze wil dit graag spelen met zoveel mogelijk mensen op afdeling Pauw. Ik heb het spel ook meegenomen maar dat ligt nog bij ons in het 'vakantiehuis' . 

 

Met Dylan ga ik vandaag de Dom van Utrecht beklimmen. Met de fiets gaan we naar het centrum. Eerst wandelen we door de stad, eten we een broodje en branden we een kaarsje in de kerk naast de toren. Vroeger stond de toren vast aan de kerk maar door een zware storm op 1 augustus 1674 zakte het middenschip als een kaartenhuis in elkaar. Het middenschip is door geldgebrek daarna nooit meer opgebouwd. We gaan de 465 treden omhoog tot een hoogte van 95 meter. Prachtig uitzicht. 

 

Na de beklimming springen we op de fiets en gaan naar het ziekenhuis. Jade voelt zich nog steeds niet echt lekker en heeft ook niet veel zin om uit haar bed te komen. We doen nog een spelletje Catan. Na het eten gaan Dylan en ik op de fiets weer terug naar het huis. Morgen de laatste dag met zijn vieren. Olga rijdt dan samen met Dylan terug naar Goes. Met de artsen hebben we besproken dat Jade morgen wat langer weg mag uit het ziekenhuis. Ze wil het vakantiehuis ook graag zien. Misschien blijft er tijd over om wat leuks te doen.

 

- Marcel