· 

Naar huis

Gisteren hebben we te horen gekregen dat we vandaag naar huis mogen. Jammer genoeg kunnen we niet om negen uur al gaan. Eerst moet nog overlegd worden met het ziekenhuis in Goes of Jade überhaupt de komende dagen daar medicijnen kan krijgen. En Jade krijgt rond één uur nog medicijnen. 

 

Ik had nog twijfels of het wel zinvol was om naar huis te gaan. In Utrecht krijgt ze nu één keer per dag Ambisome via het infuus, dit loopt in een uur in. Daarnaast krijgt ze twee keer per dag Voriconazol via het infuus, dit loopt in drie uur in. In de praktijk zou dit betekenen dat ze nog een hele dag in het ziekenhuis zou moeten zijn. Gelukkig kan de Voriconazol thuis via pilletjes gegeven worden. Jade hoeft dan alleen 's ochtends naar het ziekenhuis en de rest van de dag kan ze doen wat ze wil/kan.

 

Terwijl ik aan het inpakken ben, is Jade bezig om een tekening te maken voor een wedstrijd. In het nieuwe ziekenhuis worden in de behandelkamers leuke dingen geschilderd. Jade heeft een 'leuke-dingen-boom' bedacht. Dit is een grote boom met allemaal tekeningetjes van snoepjes, dieren, cadeautjes, enz. De kinderen in de behandelkamer kunnen als afleiding naar de boom kijken. De pedagoge kan de kinderen vragen om iets specifieks te zoeken in de boom.

 

Jade is druk aan het tekenen als een mevrouw in een mooie Flamingo-jurk binnenkomt. Ze komt een verhaal vertellen over een jongen Mario. Hij speelt elke dag een spel met een kat en een muis. Op een dag komt er een aparte vrouw bij hun in de straat wonen. Ze woont in een bouwval waar veel ratten wonen en ze draagt een lange rok met slierten. De vrouw stuurt om de paar dagen haar ratten op pad om bij een huis in de straat iets bijzonders mee te nemen. Zo nemen ze bij een schrijver alles mee wat hem inspireert voor het schrijven van zijn nieuwe boek en bij een muzikant nemen ze alles mee waarmee hij muziek kan maken. Op een dag is het huis waar Mario woont aan de beurt. Mario denkt dat de ratten zijn spel met kat en muis komen halen maar in werkelijkheid komen de ratten hem halen. Hij is het belangrijkste voor zijn vader en moeder. Mario bedenkt een plan om dit te voorkomen... 

 

Rond een uur of twee komt opa Roel ons ophalen. We moeten nog even wachten totdat de laatste medicijnen zijn ingelopen. Vlak voordat we weg gaan, komt een goochelaar de kamer binnen. Jade, opa Roel en ik volgen aandachtig de trucs maar het gaat zo snel dat we niet kunnen ontdekken hoe hij het voor elkaar krijgt. Een leuke afsluiter na drie weken ziekenhuis.

 

Vijf uur zijn we terug in Goes. Na het eten komt haar vriendin Isa op bezoek. Ze is net terug van vakantie en heeft Jade lang niet gezien. Ze heeft een souvenir bij. Het is een dromenvanger met versiering van een paard. Jade laat Isa de eerste grove versie zien van het filmpje waarin ze samen met Dolores Leeuwin schittert! Het is erg leuk geworden. Als klap op de vuurpijl wil Jade graag dat Isa blijft slapen... Tja, waarom niet. Snel een luchtbedje opblazen, slaapzak uit de kast en de meiden kunnen gaan liggen. De meiden zijn allebei moe en het is al snel stil op de kamer.

 

- Marcel