· 

Eventjes naar school

Voor Dylan is het de eerste schooldag na de vakantie en Olga gaat vandaag aan het werk. Jade moet kort naar het ziekenhuis voor medicijnen tegen de schimmel. Dat verloopt soepel en snel en om 10:00 staan we buiten. Jade voelt zich redelijk en wil graag naar school. Dus vanuit het ziekenhuis direct naar school. Ik neem Jade op mijn rug mee naar de klas. Net als we de klas in komen, is het tijd voor pauze en om even naar buiten te gaan. Jade gaat terug op mijn rug en twee trappen naar beneden. Op het schoolplein kan ze even kletsen met haar vriendinnen.

 

Na de pauze staan er twee spreekbeurten op het programma. Eén van Thije en één van Lucas. Iedereen luistert aandachtig naar de spreekbeurt van Thije over Snowboarden. Daarna is het de beurt aan Lucas maar de juf maakt eerst even tijd voor een presentatie van Jade.

 

Afgelopen vrijdag hebben we een eerste versie ontvangen van het filmpje over het nieuwe ziekenhuis waarin Jade schittert. Helaas mag ik het filmpje nog niet delen maar het is erg leuk geworden. Dolores Leeuwin stelt Jade een paar vragen en samen bekijken ze de nieuwe Ouder Kind Eenheid (OKE). De OKE bestaat uit een deel voor Jade én een deel voor de ouders. Allebei de delen hebben een eigen douche en ingang en kunnen van elkaar afgesloten worden. Samen met Dolores kijken ze of Jade met de rolstoel wel in de douche past. Daarna stelt een andere jongen een vraag over het eten. De kinderen kunnen straks via de iPad zes keer per dag kiezen uit verschillende gerechten. Dat gerechtje wordt dan direct vers bereid en binnen een half uur op de kamer gebracht. Een andere jongen vraagt of zijn eigen dokter meekomt naar het nieuwe ziekenhuis. Ondertussen vertelt één van de pedagoges over wat er allemaal te doen is voor de kinderen. Er is een ScienceCenter waar de kinderen kunnen ontdekken hoe de medicijnen die ze krijgen werken, er is een MusicRoom met instrumenten en mengtafels, er zijn veel dingen om te sporten zoals voetbal, basketbal maar ook fietsen en hardlopen met Virtual Reality, er is een enorme kamer met lego, spelletjes, enz. en natuurlijk iPads en spelcomputers... De kinderen in de klas zijn wel onder de indruk van het filmpje maar vooral wat er allemaal is. En als je het zó hoort is het best leuk om een paar dagen in het ziekenhuis te moeten blijven... eten wat je wil en lekker spelen. Wat wil je als kind nog meer?

 

Na het filmpje is het eigenlijk de beurt aan Lucas om zijn spreekbeurt te doen maar deze verschuiven ze naar de middag. De kinderen gaan vervolgens aan het werk met spelling. Jade wil graag meedoen maar krijgt meer last van haar buik. Ze probeert nog even maar wil dan toch naar huis. Olga is 's middags thuis en dan is het mijn beurt om (even) aan het werk te gaan. Na het avondeten doen we nog een gevecht met waterballonnen en ruimen we met de buren de vlaggetjes van Koningsdag op. 

 

Op een paar mindere momenten na heeft Jade een goede dag gehad. De momenten op school vindt ze leuk en 'gewoon' thuis zijn is fijn. Jammer genoeg morgen terug naar Utrecht voor controle. Woensdag hopelijk naar school voor meesters- en juffendag en naar het kinderfeestje van Lara!

 

- Marcel