· 

Controle in Utrecht

De dames gaan vandaag met zijn tweeën voor controle naar Utrecht. Om twaalf uur moeten ze er zijn. Ik werk thuis en Dylan is op school. Als alles meezit, is het een kort bezoek aan het ziekenhuis. Er zijn een paar belangrijke dingen: bloed afnemen, kort gesprek met de arts, toedienen van medicijnen, afscheid nemen van 'onze' afdelingsarts Tessa en het inleveren van dé tekening voor de wedstrijd. Het loopt allemaal soepel en de dames zitten om drie uur in de auto!

 

Gisterenmiddag hadden we telefonisch de oncoloog al gesproken dus vandaag was het gesprek met de arts meer een formaliteit. Gisteren vertelde ze dat Jade voorlopig twee medicijnen blijft houden tegen de schimmel. De schimmel lijkt  te reageren maar voor de zekerheid kiezen ze ervoor om twee medicijnen te blijven geven. Haar eigen weerstand hersteld steeds verder en helpt dus mee met de bestrijding van de schimmel. Volgende week zal ze een CT-scan krijgen om te kijken hoe het met de schimmel gaat in haar longen. Op maandag 24 mei gaan ze ook verder met de behandeling van de leukemie.  Dit is de start van HR3 en begint zoals 'gewoonlijk' met een beenmergpunctie, een lumbaalpunctie (incl. chemo) en een hoge dosis chemo (Methotrexate) die 24 uur moet inlopen. Jade moet minimaal drie dagen in het ziekenhuis blijven. Vorige week is er ook al een beenmergpunctie gedaan en de resultaten hiervan zijn goed. De leukemie neemt nog steeds gestaag af.

 

Zoals het er nu naar uit ziet heeft de schimmel voor niet heel veel vertraging gezorgd. Jade kan nu tot maandag thuis zijn maar dus wel elke dag 'even' naar het ziekenhuis. Dit geeft ons wel de gelegenheid om iets leuks te ondernemen. Normaal gesproken gaan we elk jaar met Paul, Barbara, Rick en Sarah een lang weekend weg. Het plan is nu om donderdag naar de Beekse Bergen te gaan en dan te blijven slapen bij Paul en Barbara. Hiervoor moet wel van alles geregeld worden. Donderdagochtend zo vroeg mogelijk naar het ziekenhuis in Goes en op vrijdag naar het ziekenhuis in Eindhoven... Het wordt allemaal geregeld!

 

- Marcel