· 

Meesters en juffendag

Olga wordt vroeg gebeld door het ziekenhuis. De medicijnen zijn nog niet geleverd dus hoeft Jade nog niet te komen. Een mooie gelegenheid om 'gewoon' naar school te gaan. Het beloofd een leuke dag te worden op school omdat het 'meesters en juffendag' is. De kinderen mogen dan een bedankje, cadeautje of kaartje voor hun juffen en/of meesters mee nemen. Ze doen geen rekenen, spelling of aardrijkskunde maar levend stratego in het park! Jade kan niet rennen of springen. Ze zit lekker met de juf op een bankje en bewaakt de vlag. Juf Natasja krijgt over een paar maanden een tweede kindje en Jade mag aan haar buik voelen hoe het schopt. Na een leuke ochtend mag Jade nog een heel lieve puppy aaien op het schoolplein.

 

Na deze leuke ochtend heeft Jade nog energie over! Ze is uitgenodigd voor het kinderfeestje van Lara. Ze gaan bij Taart & Tafel een boltaart maken en versieren. Jade doet lekker mee, is rustig maar geniet met volle teugen. Het feestje eindigt met een logeerpartijtje maar dat is niet verstandig. En bovendien moet Jade vanavond naar het ziekenhuis voor een bloedtransfusie. Haar Hb-waarde is aan de lage kant (4,7) en in overleg met het ziekenhuis in Utrecht willen ze haar extra rode bloedcellen geven zodat ze wat meer energie heeft de komende dagen. Zeker omdat we morgen met Jade en Dylan naar de Beekse Bergen willen gaan.

 

Olga neemt Jade om half zes mee naar het ziekenhuis. Dylan eet en slaapt vanavond bij zijn vriendje Finn. Ik kom uit Rotterdam gereden, eet thuis snel een pizza en rijd dan naar de winkel om een maaltijdsalade te halen voor Olga. Een bloedtransfusie met rood bloed duurt minimaal een uur of drie. Om de tijd te verdrijven kijkt Jade de film 'Sister Act'. Opa Jaap en oma Ella komen nog langs voor een bakje koffie. We overleggen met de verpleegkundige over hoeveel bloed Jade krijgt en hoe lang het gaat duren. Ze krijgt 450 ml bloed en dat loopt tot minimaal half twaalf. Morgenochtend moeten we dan weer terug voor de medicijnen zodat we vroeg naar de Beekse Bergen kunnen rijden. Conclusie: Jade kan beter blijven slapen in het ziekenhuis. Dit kan allemaal geregeld worden. Olga gaat slaap- en toiletspullen halen voor mij en Jade. De verpleegkundige haalt een stretcher waarop ik kan slapen. Om half twaalf zit het bloed erin en doet de verpleegkundige de laatste controles. Tijd om te slapen!

 

- Marcel