· 

Beekse Bergen

Vanochtend wordt Jade voor het eerst wakker in het ziekenhuis van Goes. Gisterenavond heeft ze een bloedtransfusie gehad. Dit duurde tot een uur of twaalf en daarom was het wel handig om in het ziekenhuis te slapen. Nu krijgt ze al vroeg Ambisome tegen de schimmel en dan kunnen we naar de Beekse Bergen! In het ziekenhuis gaat het allemaal soepel en om half tien vertrekken we richting Tilburg. Jammer genoeg is het erg druk op de weg en tussen Bergen op Zoom en Roosendaal is een ernstig ongeluk gebeurd. Een paar honderd meter voordat we langs het ongeluk kunnen, wordt de weg afgesloten. De traumahelikopter landt midden op de weg. Dat gaat wel even duren. Drie kwartier later kunnen we eindelijk weer verder rijden. Later blijkt dat er een auto over de kop is geslagen.

 

We zijn niet de enige die naar de Beekse Bergen gaan. Het laatste stuk is file rijden. We gaan samen met Paul, Barbara, Rick en Sarah. Ze hebben voor ons een parkeerplek bezet gehouden zodat we dicht bij de ingang kunnen parkeren. In het park gaan we eerst met de safaribus, die ons naar de andere kant van het park brengt. We hebben een enthousiaste chauffeur die leuke dingen weet te vertellen over alle dieren die we tegenkomen. Met de rolstoel wandelen we op het gemakje terug naar de ingang. We zijn net op tijd terug om nog met onze eigen auto het park in te rijden. We willen nog even picknicken bij de jachtluipaarden :-). De jachtluipaarden lopen te ijsberen bij het hek. We rijden snel door en gaan naar de 'echt' leuke dieren. De Schotse Hooglanders en kamelen lopen vlak langs de auto. Het leukste dier is een struisvogel, die bij elke auto even op de ramen komt pikken. Na de autosafari rijden we naar Veldhoven. We blijven daar een nachtje logeren! 

 

Het is een heel leuke dag geworden. Iedereen heeft genoten en Jade heeft het goed volgehouden!

 

- Marcel