· 

Ziekenhuis Eindhoven, kikkervisjes vangen

De nacht is rustig verlopen in Veldhoven. Iedereen heeft lekker geslapen. We ontbijten met zijn allen. Jade moet ook nu medicijnen tegen schimmel krijgen. Er is geregeld dat we in Eindhoven naar het ziekenhuis kunnen. Ik ga samen met Jade, Olga en Barbara. De kinderafdeling is op de 12de verdieping. Een prachtig uitzicht!

 

De verpleegkundige weet dat we komen en alles staat klaar. Omdat het de eerste keer is dat we hier zijn, komt de afdelingsarts langs om kennis te maken en Jade te onderzoeken. Terwijl de medicijnen inlopen, zoeken we 'het spook' in een zoekboek van Jan van Haasteren. Een uur later zitten de medicijnen erin maar hebben we 'het spook' nog steeds niet gevonden.

 

Na het ziekenhuis hebben we afgesproken in een park in Eindhoven. We gaan picknicken en dan naar het 'Prehistorisch dorp'. De kinderen vermaken zich in het park prima met de ganzen en het vangen van kikkervisjes. En omdat we nu met zijn achten zijn, kunnen we ook een paar spelletjes 'Weerwolven van Wakkerdam' spelen. De tijd vliegt... het pre-historisch dorp doen we een andere keer. We eten met zijn allen in Veldhoven en dan rijden we terug naar Zeeland. De mini-vakantie heeft ons goed gedaan!!

 

- Marcel