· 

Pittige avond

Na een 'lange' periode thuis moet Jade vandaag terug naar het ziekenhuis in Utrecht. Ze gaat starten met HR3. 

 

Dit blok is als volgt opgebouwd:

 

Dag 1:

Opname voor hoge dosis chemo Methotrexaat, deze loopt 24 uur in via het infuus en wordt daarna direct voor minimaal 24 uur zo snel mogelijk uit haar lichaam gespoeld. 

 

Dag 2:

Beenbergpunctie, lumbaalpunctie, chemo TRIPLE I.th., dit is een combinatie van drie soort chemo ((Methotrexate/Cytosine Arabinoside Diadreson) die direct in haar hersenvocht toegediend worden tijdens de lumbaalpunctie. 

 

Dag 3:

Naar huis als de toxiciteit van de chemo uit haar bloed is verdwenen.

 

Dag 15, 16, 17, 18, 19

Opname in het ziekenhuis voor chemotherapie met Idarubicin via het infuus voor 1 uur (drie dagen), Fludarabine via het infuus voor half uur (5 dagen) en HD-ARA-C Cytosine Arabinoside via het infuus voor 4 uur (5 dagen)

 

Dag 20 en verder

Dagelijks toedienen van Neupogen (Filgrastim) totdat haar neutrofielen weer hersteld zijn tot een waarde van > 5,0. Meestal duurt dit bij Jade minimaal 2 weken.

 

Doordat de weerstand weer afneemt, is de kans groot dat Jade vaker in het ziekenhuis wordt opgenomen dan gepland.

 

In het ziekenhuis ligt Jade de komende dagen op een tweepersoonskamer op afdeling Pauw. 's Ochtends gaat ze eerst op controle bij de oogarts. Een aantal weken geleden had ze heel veel last van haar ogen. De laatste tijd ging het goed maar volgens de arts zijn haar ogen erg droog. Ze moet de komende tijd alsnog haar ogen druppelen met ooggel. Terug op haar kamer werkt Jade nog met de meester en kunstelt ze met Eliane. Ze heeft ook een legpuzzel meegenomen waar ze een tijdje mee bezig is. Om 15:00 wordt dan uiteindelijk gestart met de chemo. Dit loopt in tot morgenmiddag 15:00. 

 

In de avond gaat het niet goed met Jade. Als ze haar medicijnen moet slikken wordt ze heel boos en draait een beetje door. Ze wordt niet meer rustig en probeert om haar lijnen los te trekken en haar zelf pijn te doen. Olga weet, samen met een aantal verpleegkundigen, haar naar een uur of drie te kalmeren. Ze krijgt Lorazepam en valt rond middernacht eindelijk in slaap. Voor Olga is dit één van de heftigste en zwaarste avonden tot nu toe geweest.

 

- Marcel