· 

CT-scan longen

Vandaag gaat het niet veel anders dan andere dagen. Elke dag gaat het beter. Olga heeft kort met de afdelingsarts gesproken. Jade moet in het ziekenhuis blijven tot de start van de volgende chemo. Tot maandag dus. Ze kijken dan of Jade kwalificeert om de chemo te krijgen. De kans is groot dat ze doorgaan. Dit betekent in ieder geval 5 dagen langer in het ziekenhuis. Als ze niet kwalificeert, is er een kans dat ze even naar huis mag. 

 

Deze ochtend komt 'De Liedjesfabriek' langs. Ze hebben allemaal spullen en apparatuur bij om samen met Jade een liedje te maken. Zij zorgen voor een plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op kunnen zijn: een eigen lied! 

 

Na deze muzikale afleiding zijn Olga en Jade gaan kijken in de 'bouwhoek'. Gisterenavond hebben ze drie mooie huisjes gebouwd. Jammer genoeg staat alleen het huisje van Jade nog overeind. Geen tijd om te treuren, ze moeten door naar de CT-scan van haar longen. Door alle gebeurtenissen van afgelopen weken zou je bijna vergeten dat ze een schimmel in haar longen heeft. Veel gevaarlijker dan de kapotte slijmvliezen en lippen die ze nu heeft. Ze heeft nu ongeveer een maand lang een intensieve behandeling gehad met twee verschillende medicijnen tegen de schimmel. Op basis van de bloedwaarden lijkt de schimmel goed te reageren maar de CT-scan moet dit nu ook aantonen. Op weg naar de CT-scan gaat Jade haar hoofd steeds verder naar beneden hangen en zegt ze niet zo veel. Als ze uiteindelijk in de scanner ligt, begint ze aan haar lijnen te trekken en wil ze niet stil liggen. De scan wordt afgeblazen en Olga neemt Jade met moeite mee terug naar haar kamer. Ze is  boos omdat dat iemand haar lego-huisjes kapot gemaakt had.

 

's Avonds trekt ze weer bij. Eerst skypt ze met haar vriendinnetje Isa. En daarna komt Tante Kim als geroepen en met zijn drieën spelen ze een spelletje 'Koehandel'. Het is een nieuwe variant en de dames moeten eerste de spelregels leren kennen. Het wordt half één voordat Jade gaat slapen :-) 

 

- Marcel