· 

Logeren

Vannacht hebben we allebei goed geslapen met bijna geen onderbrekingen. 's Ochtends lekker douchen en televisiekijken. De dag kabbelt een beetje voort. Er komt een dame langs, ze heet Bettie Babbel en wil graag met Jade kletsen. Ze heeft kaartjes bij zich waarop leuke vragen staan om het gesprek op gang te brengen. Dit is niet aan Jade besteed. Ze beantwoordt twee vragen heel kort en doet dan net of ze wil gaan slapen. Bettie gaat weg en Jade gaat even slapen... NOT. Ze wil graag televisie kijken. 

 

Uiteindelijk krijg ik haar zover dat ze met mij op het balkon een spelletje wil doen. Ze zit heerlijk in de luie stoel op het balkon. Nog voordat we met het spelletje beginnen, stappen haar vriendin Isa en haar moeder Sandra het balkon op! Een grote verrassing voor Jade. Nu heeft Jade wel een beetje praatjes en kletst ze lekker mee. Met zijn vieren doen we een poging om Koehandel te spelen maar na een kwartiertje stoppen we er mee. Het is veel uitleggen en het spel duurt best lang. 

 

Sandra en Isa willen graag iets van het nieuwe ziekenhuis zien. Jade wil de tienerlounge en de bouwhoek laten zien. Bij de lift zijn de plannen al veranderd. We gaan eerst langs het Science Center. Hier blijven we een poosje hangen. Isa krijgt een CT-scan en een MRI-scan. Op deze manier krijgt ze een goed idee wat Jade allemaal meemaakt. Na de scans lopen we langs de muziekstudio. Jammer genoeg is deze dicht. Sommige deuren blijven gesloten maar andere deuren kan ik met mijn pasje wel openen. Zo kunnen we de ruimte in van stichting  'Make a Wish'. Door het raampje zien we een gave glazen bolstoel en daar willen de meiden wel even inzitten. In deze ruimte staat ook dure apparatuur zoals 3D-printers en een aantal fototoestellen... Kan toch niet de bedoeling zijn dat we hier naar binnen mochten.

 

Ondertussen is het etenstijd en gaan we op weg naar het restaurant op de begane grond. Isa ziet buiten een gave schommelbank en daar willen de meiden op schommelen. Het is echt een mooi plekje met uitzicht op de landerijen en een verfrissend windje. Dan gaan we toch echt op weg naar het restaurant. Voor Jade de eerste keer dat ze in het restaurant is en dat ze de keuken kan zien waar ook haar eten wordt bereid. Op het menu staat chili con carne. Isa wil graag frietjes maar die zijn niet geleverd... Als alternatief een broodje met een frikandel maar wel een heel aparte en zeker niet eentje van Mora :-). 

 

Terug op de kamer, hebben we het over aparte gedeelte van kamers voor ouders. Hier kunnen niet alleen beide ouders slapen maar ook broertjes, zusjes en... vriendinnetjes. Eigenlijk is het wel een mooi moment om dit te doen. Jade is behoorlijk fit, ze krijgt komende dagen geen chemo, het is weekend, morgen kan ze mee terug rijden met opa en oma en het belangrijkste: allebei de meiden hebben er zin in. Dus dat is geregeld: Isa blijft slapen!! Voor het slapen gaan, kijken de dames een beetje televisie en kletsen ze lekker... iets over tienen wordt het stil op de kamer.

 

- Marcel