· 

Pittige nacht en dag

's Nachts moet Jade onverwacht toch weer overgeven. Je kan zien dat ze lekker van de frambozen heeft gegeven. Haar spuug is helemaal rood. Ze valt gelukkig snel weer in slaap.

 

Ik kan de slaap niet vatten. Om iets voor één is er opeens veel geroezemoes op de gang. Veel verpleegkundigen lopen in en uit in de kamer schuin tegenover Jade. Kort daarop ook een aantal artsen. De ramen van de kamer van Jade worden afgesloten door de verpleegkundige. Het kindje wordt gereanimeerd. Een uur lang wordt tevergeefs geprobeerd om het kindje te reanimeren. Ik heb niks kunnen zien maar alleen het horen maakt dit voor mij één van de heftigste nachten in het ziekenhuis tot nu toe. 

 

De dag zelf is ook pittig. Jade kijkt veel televisie en zegt alleen het hoognodige. Eliane komt al vroeg langs om iets nieuws te proberen met Jade. Jade heeft niet zo veel zin. Jade weet dat ze vandaag gaat starten met chemo en dat vindt ze voor het eerst spannend. Ze is eindelijk weer een beetje opgeknapt en ze is bang dat ze er weer zoveel last van gaat krijgen. Daar bovenop moet eerst haar naaldje nog gewisseld worden. Dit brengt nog meer spanning met zich mee. En chemo betekent nu minimaal 5 dagen in het ziekenhuis. Ze wil gewoon naar huis!

 

Eliane komt een uurtje later terug en nu wil Jade wel iets nieuws proberen. Ze gaan 'tekenen met draad'. Blijkbaar helemaal hot & happening! Heel lang geleden 'borduurden' dames op kleine ronde canvasdoekjes. Dit is net zo iets maar dan veeeel hipper! Ze is lekker een uurtje bezig maar het projectje is nog niet klaar. Aanstaande donderdag weer verder.

 

Iets na enen wordt Jade haar kastje opnieuw aangeprikt. Gaat best goed maar daarna wordt ze boos en begint ze haar infuuslijnen dicht te knijpen. Ze weet dat de chemo nu gaat starten en dat wil ze niet. Gelukkig gaat dit ook weer voorbij en kan gestart worden met de eerste van drie chemo's. De rest van de dag lopen deze chemo's om de beurt in. Nu maar hopen dat ze er niet te veel last van gaat krijgen.

 

Aan het eind van de middag krijg ik een mail van het ziekenhuis. Het filmpje waar Jade aan meegewerkt heeft, staat op You Tube en mag worden gedeeld. Dit filmpje wordt gebruikt om de kinderen, van de andere zeven ziekenhuizen waar kinderen met kanker worden behandeld en die vanaf 1 juni allemaal in Utrecht behandeld gaan worden, alvast te laten zien waar ze heen gaan. Samen met Dolores Leeuwin gaat Jade de nieuwe Ouder Kind Eenheden  (OKE's) bekijken. Een leuke herinnering voor Jade!

 

- Marcel