· 

In bad en Squla

Vannacht hebben Olga en ik allebei bij Jade geslapen. Olga naast haar en ik op onze 'eigen' kamer. Ik pak op tijd mijn spullen en rijd naar Rotterdam voor mijn werk. Olga blijft de komende dagen bij Jade. Ze zullen in ieder geval tot zaterdag in het ziekenhuis blijven.

 

Jade voelt zich aan het begin van de ochtend nog niet heel lekker maar gaandeweg de dag wordt het steeds beter. Ondertussen is Jade alweer dertien dagen in het nieuwe ziekenhuis maar ze heeft nog niet alles gezien of gedaan. Eén van de dingen die ze wil doen, is in bad! Elke verdieping heeft een kamer met een bad waar de kinderen altijd gebruik van kunnen maken. Het bad is groot genoeg om met zijn tweeën in het kunnen... dus Jade en Olga nemen het er even van.

 

Na het badderen gaat Jade aan de slag met juf Monique op Squla. Met Squla kan je op de computer, tablet of mobiele telefoon talloze online games en quizzen spelen voor alle schoolvakken van groep 1 tot en met 8. Jade kent dit al van haar eigen school maar ze heeft nu ook een jaar lang gratis een eigen account van het ziekenhuis gekregen (sponsoring van Squla). En je kan merken dat het wat beter gaat... Jade is enthousiast en weet niet van ophouden. Ook als de juf weg is, gaat ze lekker verder met de opdrachten. Mooi om te zien dat ze nog steeds dingen wil blijven leren en dat ze het makkelijk weer oppakt. Ze heeft dan wel zeven maanden school gemist maar ze loopt zeker nog niet achter :-). 

 

's Middags lekker op het balkon waar een heel grote libelle bij haar komt zitten.  Nog even met de Playmobil spelen, die Olga van thuis heeft meegenomen, voordat rond een uur of vijf de chemo weer wordt gestart. En vanavond komt Paul op bezoek! Altijd gezellig.

 

Ik ben ondertussen terug in Goes. Net op tijd om Dylan op te vangen. Hij heeft lekker het kinderfeestje van Roan kunnen vieren in het Klok'uus. Het hoogtepunt was toch wel het lasergamen tegen een groep oudere jongens. Snel even wat eten om daarna op de fiets te springen. We gaan de derde avond van de vierdaagse lopen... oma Ella, oma Ineke én opa Roel lopen vanavond ook mee!

 

O ja... bij Dylan op school was ook iets bijzonders gebeurd. De school moest worden ontruimd vanwege een gaslek. Klik hier voor het bericht in de PZC.  

 

- Marcel