· 

Goed nieuws!

Afgelopen maandag hebben we goed nieuws gekregen van de oncoloog. De uitslag van de beenmergpunctie van 15 mei is binnengekomen en die is boven verwachting goed! De leukemiecellen (blasten) in haar beenmerg zijn met 60% gedaald. Voor blok HR2 was 1 op de 1.000 cellen (1 x 10-3) nog een leukemiecel. Na blok HR2 is 3 op de 10.000 cellen (3 x 10-4) een leukemiecel. 

 

Voor de leukemie van Jade is dit echt goed nieuws. De oncoloog had gedacht dat de waarde wel zou dalen maar niet zo veel. Toch moet Jade de komende weken nog verder zakken totdat ze eigenlijk het niet meer kunnen bepalen. Dit betekent dat ze geen leukemiecellen meer mogen vinden in 100.000 cellen (1 x 10-5) . Op dit moment ligt hier de grens van de technische mogelijkheden. Toch proberen ze in de toekomst deze grens verder op te schuiven. 

 

Om alles in perspectief te zetten: een kindje met een leukemie dat snel reageert op de behandeling haalt binnen vier tot vijf weken (35 dagen) dezelfde resultaten. Jade wordt inmiddels 210 dagen behandeld met zwaardere chemo. Desalniettemin maakt de snelheid waarmee de leukemie weggaat voor de behandeling van Jade niet heel veel meer uit. Ze moet gewoon zo min mogelijk leukemiecellen hebben voordat ze de stamceltransplantatie krijgt. En met de behandelingen die nog gaan komen ziet dat er positief uit!

 

Tot slot een beetje inzicht in de medicijnen die Jade op dit moment moet innemen. Gelukkig is deze hoeveelheid tijdelijk (normaal zijn het 3-4 tabletten) en kan bijna alles via de sonde toegediend worden behalve de oogdruppels en injectie. De drie chemo's en de Ambisome (tweede medicijn tegen de schimmel) krijgt ze via het infuus.

Er zijn vier momenten waarop ze medicijnen zou moeten innemen: 8:00, 12:00, 18:00 en 22:00. 

 

8:00 12:00 18:00 22:00
Ooggel tegen droge ogen Ooggel tegen droge ogen Ooggel tegen droge ogen  Ooggel tegen droge ogen
Oogdruppels tegen bijwerkingen chemo Oogdruppels tegen bijwerkingen chemo Oogdruppels tegen bijwerkingen chemo Oogdruppels tegen bijwerkingen chemo
2 capsules Broxil voor het voorkomen luchtweginfecties 2 capsules Broxil voor het voorkomen luchtweginfecties 1 injectie Neupogen, om de aanmaak van cellen te stimuleren 2 capsules Broxil voor het voorkomen luchtweginfecties
3 tabletten Posaconazol, tegen de schimmel in haar longen 1 tablet Calci-Chew D3, extra vitamine D   3 tabletten Posaconazol, tegen de schimmel in haar longen
1 capsule Losec, maagbeschermer     1 capsule Losec, maagbeschermer
1 tablet Ciprofloxacine, voor het voorkomen van infecties     1 tablet Granisetron, tegen de misselijkheid
1 tablet Granisetron, tegen de misselijkheid     2 tabletten co-trimoxazol, voor het voorkomen van infecties

 

Vandaag gaat het goed met Jade. Ze is lekker aan het werk met Scula en heeft ze met meester Daan een potje dammen gedaan. Ze ziet er beter uit en heeft ook wat kleur op haar wangen!

 

- Marcel