· 

Bezoek en toch weer overgeven

Olga is sinds dinsdag in het ziekenhuis en omdat ze op zijn vroegst pas woensdag naar huis mag, is het tijd om te wisselen. Om tien uur rijd ik samen met Dylan naar Utrecht. Het zou voor Dylan een leuke dag kunnen worden omdat mijn zus met haar kinderen ook op bezoek komt.

 

Voor Jade is de dag moeizaam begonnen. Ze is nog een beetje boos over het afzeggen van het Jeugdjournaal en ze is misselijk. Jade heeft een beetje een terugslag. Voordat ik er ben, heeft ze al een paar keer over moeten geven. Ze ligt met haar hoofd onder de dekens TV te kijken. Ze heeft weinig aandacht voor haar broertje. Dit is de manier van Jade om om te gaan met de misselijkheid maar niet altijd leuk als je op bezoek komt.

 

Als de familie er is, heeft ze eerst ook niet veel aandacht voor hun. Maar zodra de frambozen te voorschijn komen, lijkt ze wat op te knappen. Afgelopen dagen veel gehoord over het muziek maken dus gaan we al snel naar de MuzieKids Studio. In het weekend is de studio geopend tussen drie en vijf. Ze zijn druk op zoek naar vrijwilligers maar voor nu is er maar één begeleider. De kids stormen naar binnen en iedereen zoekt zijn plekje. Jade gaat akoestische gitaar spelen, Dylan en Jelte elektrische gitaar, Siebe op het elektrische drumstel en oom Jeroen op het 'echte' drumstel. Het ziet er uit als een populaire band maar zo klinkt het nog niet... 

 

De Studio is populair bij de kinderen en ouders en steeds meer kinderen komen binnen om 'muziek' te maken. Na nog even met de draaitafel geoefend te hebben gaan de jongens beneden voetballen.  Jade gaat met Olga en tante Miranda terug naar de kamer. Onderweg komen ze een verpleegkundige tegen die ze al lang niet gezien hebben. Jade vindt het gezellig om even met haar te kletsen. Plots moet Jade voor de vierde keer overgeven vandaag. Toch maar snel terug naar de kamer. De verpleegkundige komt morgen nog even bijkletsen. Terug op haar kamer komt net een mevrouw langs om een verhaal te vertellen. Een welkome en rustige afleiding. Terwijl ze luistert eet ze lekker van de frambozen van oom Jeroen.

 

Op het voetbalveld doen oom Jeroen, Jelte, Siebe, Dylan en ik een partijtje samen met een paar andere kinderen en andere vader en zijn dochter. Het gaat er fanatiek aan toen. Aan het eind van de middag gaan we met zijn allen naar het restaurant om een hapje te eten. Jade heeft geen zin en puf om mee te gaan en blijft alleen op haar kamer. Na het eten gaan we nog even terug om afscheid te nemen van Jade. De buikpijn en misselijkheid zijn net heel erg. Jade geeft weer over... nu ziet het felrood van de frambozen. Geen fijn afscheid voor iedereen. Als iedereen weg is, kijken Jade en ik de film "Shrek 4: Voor eeuwig en altijd". En dan op tijd naar bed.

 

Dit weekend wordt in Veldhoven de 'KWF Samenloop voor Hoop' voor de vierde keer georganiseerd. Een uniek, 24 uur durend wandelevenement, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Tevens 'vieren' ze met elkaar dat steeds meer mensen de strijd tegen kanker winnen! Paul en Barbara helpen ook mee met dit evenement. De loop duurt 24-uur en er wordt dus ook in het donker gelopen. Om de baan te verlichten zijn er heel veel 'kaarsen-zakken' gemaakt. Jade en Dylan hebben allebei ook een zak mogen versieren.

 

En om 22:35 zendt KRO-NCRV een documentaire uit over het Prinses Máxima Centrum. In 'Op weg naar het Máxima', worden kinderen en medewerkers gevolgd én zie je hoe bouw en inrichting van het nieuwe gebouw verloopt. De documentaire wordt dinsdag 5 juni om 14.20 en woensdag 6 juni om 10.10 uur herhaald. Ook kun je de documentaire online terugkijken via npo.nl.

 

- Marcel