· 

Muurschildering en voorbereidingen

Morgen is de grote dag. Koningin Máxima komt het nieuwe Prinses Máxima Centrum officieel openen. En dit is te merken. Overal lopen mensen, er wordt extra schoongemaakt, er komen op alle verdiepingen grote TV-schermen te staan, er is een 'feesttent' neergezet voor zo'n 1.200 genodigden en ga zo maar door. 

 

Wij weten nog niet alles maar wel meer dan de meeste mensen! Om 14:00 zou Koningin Máxima aankomen in de centrale hal. De kinderen mogen dan waarschijnlijk naar de hal toe komen om haar te kunnen zien. Daarna is Jade uitgenodigd om om 14:30 naar het sportveld te komen. Voor een beperkt groepje van 15 kinderen is daar iets speciaals geregeld... en er is meer... maar ook daar mag ik nog niks over schrijven :-)

 

Op maandag komt de oncoloog altijd langs om te bespreken hoe het met Jade gaat. Wij hopen dat Jade woensdag naar huis mag maar daar is onduidelijkheid over. Aan de ene kant heeft Jade geen chemo meer en is ze fysiek goed genoeg om naar huis te gaan. Aan de andere kant begint de chemo zijn werk te doen en is haar weerstand de afgelopen dagen gekelderd. Dit betekent dat ze vatbaarder is voor infecties en bacteriën. Daarnaast heeft ze een grote wond op haar voet en krijgt ze nog medicijnen via het infuus. Misschien is het verstandig om wat voorzichtiger te zijn met naar huis gaan. De oncoloog maakt aan alle onduidelijkheid een eind. Als het zo blijft, mag Jade naar huis. Ze mag dan één dag in de week naar Goes voor een medicijn om de schimmel te voorkomen en één dag in de week naar Utrecht voor controle en hetzelfde medicijn. De verwachting is dat ze minimaal een week of drie nodig heeft om te herstellen. Zodra de weerstand op peil is, gaan ze verder met de kuur van antilichamen (immunotherapie).

 

De rest van de dag is het rustig... Jade ligt veel op bed. Ik wil haar graag wat actiever hebben en na een kleine aanvaring gaan we met de rolstoel op pad. Samen met Ellen, de pedagoge, gaan we naar de afdeling Radiologie. Sinds vandaag zijn daar twee nieuwe MRI-scanners in gebruik genomen. We kunnen niet heel veel zien omdat ze net echt gebruikt worden.  Na een tussenstop op het sportveld en een rondje wandelen nog even knutselen met Ellen op de kamer. Ellen wordt gebeld door een collega... op minimaal één behandelkamer is een muurschildering gemaakt, gebaseerd op het ontwerp van Jade. We weten nog niet of ze een prijs gewonnen heeft maar dit is al een leuke verrassing.

 

Inmiddels gaat Jade de vierde week in het ziekenhuis in. Elke week wordt haar kastje opnieuw aangeprikt. Vandaag gaat dit heel rustig en zonder problemen. Ze kan er weer een weekje tegenaan! Vanavond op tijd naar bed zodat we fit zijn voor de grote dag! Olga komt morgen ook naar Utrecht om de opening bij te wonen. En als alles meezit rijden we met zijn drieën woensdagochtend terug naar Goes!

 

- Marcel