· 

Opening Het Máxima

Vandaag een leuke en drukke dag gehad... vanochtend was ik even bang dat Jade niet zoveel zo willen maar gelukkig ging het op tijd weer beter.

 

Het programma:

14:OO - Aankomst Koningin Máxima

14:10 - Opening PMC

14:15 - Optreden Ryan Marciano, Sunnery James & Maan samen met Kinderen voor Kinderen

14:30 - Sporten met een aantal voetballers van het Nederlands Elftal 

 

Rond een uur of elf begonnen de repetities van Maan (Winnares Voice of Holland), Ryan Marciano & Sunnery James (wereldberoemde DJ's) en Kinderen voor Kinderen voor een liedje dat ze voor de Koningin gingen doen. Jade, Olga en ik zijn gelijk gaan kijken in de centrale hal. Na de repetitie kort met Ryan Marciano en Sunnery James gesproken en natuurlijk een foto gemaakt. Het eerste idee was om nog even terug naar de kamer te gaan maar Jade wil graag blijven. Nu twee uur wachten maar de tijd vliegt! En belangrijker... we staan vooraan! Het is gezellig in hal en er komt van alles voorbij. Op de duur komt er een valse nicht met een te witte glimlach binnen... dat kan er maar één zijn: Gerard Joling. Het is leuk om te zien dat veel van de verpleegkundigen en pedagogen in hun 'nette' kleding lopen. Je zou ze bijna niet herkennen.

 

Inmiddels is het al aardig vol in de centrale hal maar we horen dat er nog zo'n 30 kinderen in rolstoel bij komen en drie kinderen in een bed... Daar was niet helemaal op gerekend. En wat er ook gebeurt, wij staan vooraan! Om ruimte te maken, wordt aan de medewerkers gevraagd om toch maar een verdieping hoger te gaan kijken. Met een beetje passen en meten kunnen de kinderen het allemaal zien. En dan is het nog even wachten tot de Koningin arriveert. 

 

Ze is op tijd. We hopen dat ze Jade een handje gaat gegeven maar helaas heeft ze daar weinig tijd voor. Slechts een paar kindjes krijgen een handje. Daarna nog een toespraak van Diana Monissen, bestuursvoorzitter van de Raad van Bestuur. Maxima onthult een 'object' en daarmee is het centrum officieel geopend. De muziek gaat aan en het optreden begint. Maxima gaat daarna naar een tent met 1.200 genodigden voor de rest van het officiële programma. 

 

Wij gaan naar het sportveld. Slechts een gedeelte van de kinderen mag er naar toe maar het zijn er gelukkig toch wat meer geworden. De speciale verrassing: een aantal spelers van het Nederlands Elftal komen met de kinderen sporten. Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Mattijs de Ligt, Daley Blind, Jasper Cillissen, Jeroen Zoet, Wout Weghorst, Davy Pröpper en Ronald Koeman komen na een half uurtje het veld opgelopen. Er zijn allemaal sportactiviteiten opgezet zoals voetbal, hockey, golf en basketbal. Eigenlijk zouden de spelers sporten maar dit komt er niet echt van. De kinderen, de ouders en zeker ook de verpleegkundigen willen liever handtekeningen en foto's verzamelen! Toch gaat Jade nog even golfen met Matthijs de Ligt. De spelers zijn heel aardig en nemen de tijd om handtekeningen uit te delen, foto's te maken en een klein praatje met de kinderen te maken. Koningin Máxima komt het sportveld ook nog op maar ook nu lukt het niet om een hand te scoren. Op het laatst krijgt Jade nog een petje waarmee ik snel langs de spelers ga om er een handtekening op te zetten. Na een uurtje gaan de spelers terug in de bus en gaan wij terug naar de kamer. Het is een hele drukke, leuke en bijzondere middag geworden!!

 

Vanavond even bijkomen, skypen met Isa en een bloedtransfusie. En dan maar hopen dat we morgen naar huis kunnen!

 

- Marcel

 

Jade in beeld op televisie: