· 

Op en neer

De nacht is erg onrustig geweest. Olga en ik hebben nauwelijks geslapen. Ten eerste gingen de kinderen niet heel vroeg naar bed. Daarom gingen Olga en ik rond half twaalf pas naar bed. Dan medicijnen geven door de sonde. Om middernacht overgeven. Om twee uur naar de wc. Tussendoor een paar keer de sonde op alarm. Rond vier uur is ze  misselijk en wil ze wat melk drinken. Het glas melk valt dan natuurlijk net op de grond (dat krijg je als je half slaapt). Om zes uur weer overgeven. Tot slot om zeven uur weer medicijnen geven als ze nog slaapt.  En daarna begint voor Dylan de schooldag weer. Hij heeft gelukkig wel goed geslapen. Hopelijk hebben we een slechte nacht gehad omdat het de eerste nacht thuis was. 

 

Klokslag negen uur staat de thuiszorg op de stoep om Jade een injectie met Neupogen in haar been te geven. De komende weken krijgt ze dagelijks deze injecties om de aanmaken van cellen te stimuleren en zo haar weerstand weer omhoog te krijgen. Dylan is ondertussen op school.

 

Jade ligt 's ochtends veel op de bank en heeft last van haar buik. 's Middags knapt ze op en gaan Jade, Olga en ik een rondje wandelen. Iets voordat de school uitgaat, wandelen we het schoolplein op om Dylan op te halen. Er is nog tijd om de klas van Jade te bezoeken! Aan het eind van de middag gaan we met zijn vieren naar de dierenarts om de kat te laten chippen. Jade loopt zelf de kleine stukjes van de auto naar de wachtkamer en de behandelkamer. Dit is al stukken meer dan dat ze in het ziekenhuis heeft gelopen. Een goed teken dat haar voeten aan het herstellen zijn!

 

Maar de goede momenten eisen zijn tol en in de loop van de avond krijgt ze erge buikpijn. Ze moet weer overgeven. Dit keer lijkt er bloed in haar braaksel te zitten. We bellen met Utrecht om aan te geven dat ze morgen misschien een bloedtransfusie nodig heeft. Kunnen we mooi combineren met het bezoek aan het ziekenhuis in Goes om de medicijnen tegen de schimmel toe te dienen. 

 

De komende dagen zal dit wel de dagelijks gang van zaken worden: slechte momenten wisselen af met goede momenten. 

 

- Marcel