· 

Toch terug...

De nacht was onrustig, Jade is erg misselijk en heeft een aantal keren overgegeven. Ik heb kunnen slapen maar Olga niet echt. Op vrijdag is het schoolzwemmen voor Dylan. Hij moet nog twee keer en dan is het voor altijd klaar met schoolzwemmen. Na het schoolzwemmen ga ik met Jade naar het ziekenhuis in Goes voor medicijnen tegen de schimmel, een injectie met Neupogen en waarschijnlijk een bloedtransfusie.

 

In het ziekenhuis moeten we even wachten op de resultaten van het bloed maar uiteindelijk kunnen de medicijnen gegeven worden. Het bloed voor de transfusie wordt besteld. Aan het eind van de middag kunnen we terug naar het ziekenhuis voor de transfusie. Thuis ligt Jade de hele tijd op de bank en voelt zich steeds minder. Oma Ineke komt op bezoek en samen spelen ze een poosje op de Wii. Om iets voor tweeën wil Jade graag dat we haar temperatuur meten. Na een paar keer opnieuw meten, kunnen we er niks anders van maken... ze heeft 38,8°. Na overleg met het ziekenhuis in Utrecht komt het verwachte antwoord: "Kom direct naar Utrecht toe". Na onze spullen gepakt te hebben en een slaapplek voor Dylan geregeld te hebben, stappen we in de auto. Dylan rijdt met oma op de fiets naar Kapelle en blijft bij zijn neven Jelte en Siebe slapen. Nog geen uur later krijgen we een WhatsApp dat Dylan lekker aan het voetballen is. 

 

Als we in Utrecht aankomen, kan Jade gelijk door naar haar nieuwe kamer (358 op afdeling bank). De verpleegkundigen nemen bloed af. De artsen komen langs en er wordt een plan opgesteld voor de komende uren. Ze beginnen met een antibiotica (Cefta), dan paracetamol, iets tegen de misselijkheid, een bloedtransfusie met bloedplaatjes en tot slot een tweede antibiotica (Vancomycine). De artsen twijfelen of ze een tweede infuus (prik in haar hand) moet krijgen zodat ze meerdere dingen tegelijk kunnen toedienen. Op verzoek van Jade wachten ze het even af. Gelukkig knapt ze op van de paracetamol en het is niet nodig om een tweede infuus te prikken. Dylan slaapt vannacht wel bij mijn zus maar om tien uur vertrekt Olga toch terug naar Goes. Niet veel later valt Jade in slaap...

 

Hopen dat de komende nacht rustig verloopt en dat Jade een beetje kan slapen en bijkomen. De afgelopen dagen hebben toch wel zijn tol geëist.

 

- Marcel