· 

Blijven

Vrijdagavond was Jade echt beroerd. Ze knapte goed op van de paracetamol, de bloedtransfusie en de antibiotica. Nu twee dagen later gaat het redelijk. Ze doet en zegt niet veel maar heeft minder buikpijn en heeft maar één keer echt overgegeven. Haar voeten en huid beginnen goed te herstellen. Toch blijft het oppassen en kan ze beter niet in de zon komen.

 

Om de dagen door te komen, kijkt ze veel televisie en Netflix. Veel meer heeft ze niet nodig. Ik heb meer moeite om de dagen door te komen. In het weekend is er minder personeel, weinig activiteiten en Jade wil niet van de kamer af om bijv. naar de MuzieKids Studio te gaan. Inmiddels ben ik overal in het ziekenhuis wel geweest en is de nieuwigheid er wel af. Het zijn lange dagen. En ook al heb ik een eigen kamer, je zit op elkaars lip.

 

De afdelingsarts komt op zondag vertellen dat ze twee bacteriën in haar bloed hebben gevonden. De antibiotica die ze krijgt, zou voldoende moeten zijn om deze tegen te gaan. Morgen weten ze nog meer en zou het kunnen dat ze iets veranderen in de medicatie. Dit betekent wel dat ze voorlopig (ca. een week) behandeld moet worden. De arts verwacht dat dit vooral in Utrecht zal zijn maar misschien dat ze de laatste dagen in Goes behandeld kan worden.

 

Gelukkig komt op zondagavond tante Kim op bezoek om een spelletje te doen met Jade. Jade had heel de dag niet veel zin om een spelletje te doen maar met tante Kim wil ze wel een spelletje Rummikuppen en Bloqs spelen. Ondertussen kijk ik Formule 1 en doe een spelletje mee. Voordat ze gaat slapen is het tien uur geweest. 

 

Morgen komt Olga naar Utrecht en neemt ze opa Jaap en oma Ella mee. Na vanavond lijkt Jade echt op te knappen. Hopen dat dit doorzet en dat ze de komende dagen in het ziekenhuis meer kan en wil ondernemen. 

 

- Marcel