· 

Thuis

Jade en Olga hebben goed geslapen in het ziekenhuis van Goes. Jade heeft wel wat last van haar buik maar minder dan de afgelopen weken. Wat betreft behandeling staat er niet heel veel gepland. Er wordt bloed afgenomen en ze krijgt medicijnen. Dit loopt niet van een leien dakje. De verpleegkundige kan geen bloed afnemen omdat er geen bloed terugkomt uit het kastje van Jade. Het snelste is een vingerprikje. Maar een beter alternatief is Alteplase (bloedverdunner) in haar kastje spuiten. Hiermee worden stolseltjes opgelost en zou er weer bloed afgenomen kunnen worden uit haar kastje. Dit moet eerst wel besteld en geleverd worden door de apotheek. 

 

Terwijl ze moet wachten, komt Dorine langs om met Jade te werken. Jade zou nog een keer de Cito van eind groep 7 maken. Een mooi moment om dit te doen. Terwijl Jade en Dorine aan de slag gaan, gaan Olga, Dylan en ik naar de tandarts. In de wachtkamer van de tandarts krijgt Olga een appje van Dorine. De Cito ging goed maar één vraag wilde niet gelijk lukken. Uiteindelijk heeft ze de vraag wel goed beantwoord. Jammer genoeg vindt Jade dit moeilijk te accepteren. Ze is teleurgesteld en heeft geen zin meer om verder te gaan met de opdrachten. 

 

Na de tandarts breng ik Olga snel terug naar het ziekenhuis. De afdelingsarts komt langs om te vertellen dat ze vandaag naar huis mag. Als de medicijnen erin zitten, is er geen reden om te blijven. Donderdag en vrijdag kan ze even langskomen om de medicijnen te krijgen en dan direct weer naar huis.

 

's Middags komen er drie vriendinnen op bezoek! Ze kunnen nu met de fiets langskomen. Samen maken ze er een gezellige middag van. 

 

Om drie uur wordt eindelijk de bloedverdunner in haar kastje gespoten. Na twee uur wachten (in Utrecht wachten ze maar een uurtje) totdat het werkt en kunnen de medicijnen worden gegeven. Helaas kunnen ze de medicijnen (teicoplanine en neupogen) niet vinden. De teicoplanine wordt teruggevonden en via het infuus toegediend. De neupogen wordt alsnog via een andere apotheek geleverd maar moet nu wel via een prikje toegediend worden. Dit prikje ziet er anders uit en heeft een ander naaldje. Dit soort veranderingen vindt Jade niet fijn. Na wat tegenstribbelen krijgt ze het prikje en kunnen ze om negen uur naar huis. Ze worden thuisgebracht door Femke, die na de middag 'even' bij kwam kletsen met Olga.

 

Thuis gaat ze snel naar haar eigen bedje waar ze hopelijk de komende weken in kan slapen!

 

- Marcel