· 

We blijven in Goes

Jade en ik gingen vannacht al niet vroeg slapen en de dag begint al vroeg. Jade moet vroeg plassen en merkt dat ze helemaal niet lekker is. Gelukkig valt ze nog een poosje in slaap en kan ik ook nogwat slaap meepikken. Als Olga Dylan naar school heeft gebracht, komt ze naar het ziekenhuis. We gaan ervan uit dat ze vandaag nog met de ambulance  naar Utrecht wordt gebracht. Olga gaat dan metJade mee en ik blijf in Goes bij Dylan. Totdat het zover is, ga ik naar huis om te douchen en misschien nog een paar uurtjes slaap inhalen.

De arts komt langs, doet de controles en vertelt dat Jade pas donderdagochtend om 8:30 met ambulance naar Utrecht wordt gebracht. Dit verandert onze planning. Ik ga weer terug naar het ziekenhuis om Olga gezelschap te houden. Met Jade gaat het eigenlijk alleen maar minder. De koorts loopt regelmatig op tot 40,9 graden en de buikpijn is weer erger. Olga heeft niet veel te doen en ze zit een beetje opgesloten op de kamer. Jade ligt in isolatie omdat ze erg vatbaar is voor infecties en bacteriën. In Utrecht hebben bijna alle kinderen een verlaagde weerstand en zijn er standaard geen uitgebreide voorzorgsmaatregelen. Op de kinderafdeling van Goes liggen kinderen met van alles en nog wat. Dit kan gevaarlijk zijn. Daarom ligt Jade op een kamer met een sluis. Je kan niet zomaar in of uit de kamer lopen. Ze moet dan eerst op een knop drukken en een minuut wachten totdat de volgende deur weer open gaat. Voor de verpleegkundigen is het nog lastiger omdat zij elke keer dat ze naar binnengaan beschermende kleding aan moeten trekken (schort, handschoenen, haarnetje en een mondkapje). Doordat je niet vrij kan bewegen, krijg je het gevoel dat je opgesloten zit.

Toch heeft Goes ook voordelen. Oma Ella komt ‘s middags een half uurtje langs. Rond etenstijd blijven opa Roel en Oma Ineke een paar uurtjes bij Jade zodat Olga en ik samen met Dylan kunnen eten. Na het eten met zijn drieën op de fiets op bezoek bij Jade. Echt fijn! Ik blijf bij Jade slapen en Olga en Dylan gaan op de fiets weer naar huis. 

Afgelopen uren heeft Jade meerdere keren overgegeven. Het spuug had weer een donker rode kleur. Een teken dat er bloed in haar maag zit en daar wordt je misselijk van. Vlak voordat Jade gaat slapen krijgt ze een bloedtranfusie met bloedplaatjes. Ze had een paar dagen geleden ook al bloedplaatjes gehad maar deze heeft haar lichaam al ‘op’ gebruikt. Nu maar hopen dat ze op gaat knappen.

-Marcel