· 

Momentje voor onszelf

De dag begint vroeg met buikpijn en overgeven. Jade heeft vannacht heel veel gezweet. Het is lekker om te douchen en tanden te poetsen. Met een fris begin gaat het een tijdje goed maar rond een uur of elf krijgt Jade opeens heel erge pijn in haar rug en benen en loopt de temperatuur op tot dik boven de 40°. Na een paracetamol is het een half uurtje later weer weg en lijkt het langzaam beter te gaan. 

 

's Middags blijven Olga en ik samen een poosje bij Jade terwijl Dylan lekker bij een vriendje gaat spelen. Aan het eind van de middag komen Isa en haar moeder Sandra langs. Ze blijven bij Jade zodat Olga en ik samen de stad in kunnen om iets te gaan eten. Dylan gaat hamburgers eten bij Finn.

 

Olga en ik gaan naar Slot Oostende. Het restaurant ligt midden in Goes tussen de kerken en met de brouwketels van de stadsbrouwerij in het zicht kan je hier lekker op het terras zitten. Het is een heerlijk avondzonnetje. Iets voor achten is de zon op het terras net weg en gaan we terug. Eerst Dylan ophalen bij zijn vriendje en dan terug naar het ziekenhuis. 

 

Ondertussen hebben de meiden het gezellig in het ziekenhuis. Isa had op de fiets(!) heel veel spullen meegenomen om te schilderen. De meiden hebben zich zo goed vermaakt. Het resultaat zijn twee mooie schilderijtjes. Jade vindt die van Isa het mooist en Isa vindt die van Jade het mooist. Jade heeft het niet heel de tijd volgehouden. Ze kreeg weer pijn in haar rug. Ze wilde bijna nog bellen dat Olga en ik terug moesten komen maar ze gunde ons ook een moment voor onszelf.

 

Net voordat Jade gaat slapen wil ze dat Olga even naar haar stuitje kijkt. Het is helemaal rood en er lijkt een klein wondje te zitten. De arts komt kijken. Het zou goed kunnen dat dit de oorzaak van de koorts is. Na overleg met het ziekenhuis in Utrecht gaan ze er niks aan doen. Vannacht blijft Olga bij Jade slapen zodat ze morgen rond een uur of negen met de ambulance naar Utrecht kunnen. Dit was al gepland omdat ze Jade graag willen zien en er vrijdag nog een CT-scan van haar longen gepland staat. 

 

- Marcel