· 

Ambulanceritje

Jade voelde zich vannacht niet lekker. Ze had een branderig gevoel in haar keel en maag. Ze heeft zoveel gezweet dat Olga in de nacht twee keer haar bed heeft verschoond. Toch is haar temperatuur de laatste uren niet meer boven de 38,0° geweest. 

 

Jade is beter dan gisteren. Als het ambulancepersoneel er is, loopt ze zelf naar de brancard en klimt erop. De rit verloopt voorspoedig. Als beloning krijgt ze een knuffel. In het PMC gaat ze naar afdeling Brug, kamer 371. 

 

Jade is erg uitgelaten en loslippig. Samen met de verpleegkundige Christel heeft ze de grootste lol als ze samen op de foto moeten voor in haar vriendenboekje. Het is al een poosje geleden dat we haar zo uitbundig hebben zien lachen. 

 

De afdelingsarts komt langs om Jade te onderzoeken. Het plekje op haar stuitje, dat ze gisterenavond gevonden hebben, zou een onderhuids abces(je) kunnen zijn. Voor de zekerheid laat de arts een chirurg en infectieloog komen om het te beoordelen. Conclusie is dat ze er niks aan doen maar ze houden het de komende dagen in de gaten. Normaal gesproken zou er bij zo'n wondje meer pus (mengsel van dode witte bloedcellen, dode bacteriën en dode huidcellen) onder haar huid ophopen. Maar omdat Jade heel laag in haar weerstand zit, heeft ze te weinig witte bloedcellen om de ontsteking aan te vallen. De verwachting is dat Jade komende week uit haar dip komt en dat haar weerstand toeneemt. Er zou dan alsnog pus in het wondje onder de huid kunnen ontstaan. De antibiotica's die ze krijgt doet wel goed zijn werk en houdt het in bedwang en zorgt dat de koorts is verdwenen.

 

- Marcel