· 

CT-scan en cadeaus

Om half negen is de CT-scan al achter de rug. Jade sliep eigenlijk nog maar ging toch mee. Gisterenavond was het laat geworden. Ze had veel last van haar billen en buik. Ze kreeg een bloedtransfusie en daarom kon ze zolang geen paracetamol krijgen. Zodra het bloed erin zat, kreeg ze paracetamol en ging het beter. Het was kwart over twee voordat ze sliep.

 

's Ochtends is er bezoek van ons nichtje Veere samen met opa Roel. Met zijn allen gaan ze met de rolstoel naar de 'Bouwhoek'. Helaas houdt Jade het niet lang vol. Het zitten in de rolstoel doet pijn aan haar billen. Snel weer terug naar haar bed. Als het bezoek is vertrokken, komt meester Daan voorlezen uit 'De Geheimzinnige Toverdrank' van Roald Dahl. We hebben daar ook een luisterboek van maar Daan is veel leuker!

 

De behandeld oncoloog komt langs om Jade te zien en de uitslag van de CT-scan door te geven. De scan zag er goed uit. Op de vorige scan waren nog een aantal kleine witte vlekjes te zien. Deze vlekjes zijn nu veel kleiner. Eigenlijk zijn het de laatste restjes van (dode) schimmel. Het gaat de goede kant op. De komende tijd blijft de behandeling hetzelfde: twee keer week Ambisome via het infuus. Ze vertelt ook dat de medicijnen  (Blinatumomab) voor de volgende behandeling inmiddels in het ziekenhuis zijn. Dit is geen middel wat je zomaar even bij de apotheek kan halen. De oncoloog heeft dit met een hele papierwinkel rechtstreeks bij de fabrikant aangevraagd. Alleen bij een goede reden wordt het middel geleverd. De enige voorwaarde: wij moeten het ziekenhuis toestemming geven om de resultaten van de behandeling terug te koppelen aan de fabrikant. Geen probleem voor een medicijn waarmee de kansen van Jade toenemen!

 

In Goes krijg ik een telefoontje van mijn collega Hilbert. Hij vertelt dat mijn collega's geld ingezameld hebben voor een cadeau voor Jade. Het was alleen een behoorlijk bedrag geworden. Zo veel zelfs dat ze wel een hele dag met activiteiten konden organiseren. Maar ja, hoe ga je dat aanpakken... Na wat gegoogeld te hebben, kwamen ze uit bij Stichting Opkikker. Na een telefoontje van mijn collega Stephanie willen ze graag een dag voor Jade en ons gezin regelen. Er is al een datum vastgelegd: 14 juli! Een prachtig gebaar van mijn collega's! 

 

En dat is niet het enige cadeau wat Jade krijgt. Van het ziekenhuis brengen ze een grote doos. Daarin zit een poster met alle tekeningen van de kinderen die meegedaan hebben aan de wedstrijd om muurschilderingen te bedenken voor in de behandelkamers. En daar blijft het niet bij... toevallig krijgt Olga een mail van haar team. Of ze een cadeau weet voor Jade. Ik heb het al vaker geschreven maar de hoeveelheid berichtjes, kaartjes en cadeautje (groot of klein) blijven ons verbazen. Nogmaals bedankt hiervoor! 

 

- Marcel