· 

Ongelukje

Het zou vandaag een rustige dag worden. Geen bijzondere behandelingen, geen bezoek, gewoon een dagje in het ziekenhuis. Totdat Olga per ongeluk de naald uit het kastje van Jade trekt.

 

Ik had altijd gedacht dat dit eigenlijk niet kon. Het is best een flink naaldje en er zit een grote pleister overheen. Meerdere mensen zijn al over de infuuslijnen van Jade gestruikeld maar tot nu toe nooit geen problemen. Maar het kan dus toch. Blijkbaar stond de infuuslijn van Jade strak en wilde Olga proberen dit op te lossen. Voor ze het wist was het naaldje eruit. 

 

Geen grote ramp maar voor Jade niet fijn en zeker ook niet voor Olga. Gelukkig is het wel in het ziekenhuis gebeurd. Ze kunnen nu snel handelen en Jade weer aanprikken. Dit moet snel gebeuren omdat normaal gesproken het kastje 'netjes' wordt afgesloten met heparine (anti-stollingsmedicijn). Hierdoor kan het bloed in het kastje niet stollen en kan het een volgende keer weer goed gebruikt worden. Het enige dingetje is dat ze geen tijd hebben om eerst een verdovende zalf op de huid te doen waardoor Jade het prikken minder goed voelt. Zonder verdoving, houdt Jade zich heel goed en het aanprikken gaat perfect. 

 

Helaas blijft het wondje (gaatje van het naaldje) een beetje bloeden. Jade zit weer laag in haar bloedplaatjes. Deze zorgen voor de stolling van het bloed.  Hoe minder bloedplaatjes, hoe langer het duurt voordat een wondje stopt met bloeden. Dus  voordat het bloeden stopt, moet ze eerst een bloedtransfusie krijgen. Dit duurt een tijdje maar uiteindelijk stopt het bloeden. Eén klein pluspuntje: Jade krijgt wel drie extra kralen.

 

Jade heeft afgelopen dagen een leuke bezigheid... Van de pedagoge heeft ze een soort stickerverf gekregen. Hiermee kan ze zelf stickers maken die je plakt op ramen of spiegels. De stickers zijn eenvoudig weer te verwijderen en opnieuw te gebruiken. De verf gebruik je voor het inkleuren en opvullen van de stickers. Jade kan zelf ontwerpjes maken en inkleuren. Leuk om te doen!

 

- Marcel