· 

Bezoek

Het is alweer de vierde dag dat Jade en Olga in het ziekenhuis in Utrecht zijn. Elke dag gaat het een beetje beter. We hopen dat Jade misschien maandag of dinsdag naar huis mag. Toch ruilen Olga en ik vandaag. Samen met Dylan, oma Ella en opa Jaap rijd ik naar Utrecht.

 

We zijn vandaag niet het enige bezoek. Sterre en haar moeder  Jacqueline zijn al vroeg uit Zeeland weggereden om ook op bezoek te gaan. Sterre heeft, na veel zoeken op internet, een heel zachte en lieve paardenknuffel als cadeau gegeven. En ze heeft haar gitaar meegenomen. De komende dagen mag Jade hem lenen om te oefenen. Ze zijn lekker aan het kletsen als wij aankomen. Een gezellig drukte. 

 

Opa en oma blijven even op de kamer van Jade terwijl wij Sterre en Jacqueline een korte rondleiding geven door het ziekenhuis. Jade kan nog niet echt op haar billen zitten dus met bed en al gaan we door het ziekenhuis. Eerst langs het 'Science Center' en langs de MRI. We eindigen in het restaurant waar Jade een paar pannenkoekjes gaat halen. We nemen afscheid van Sterre en Jacqueline en gaan terug naar de derde verdieping.

 

Opa Jaap heeft frambozen en rode bessen meegenomen en oma Ella zelfgebakken cake! Dit zijn de dingen die Jade lekker vindt om te eten. Het zijn er genoeg en opa Jaap deelt ze uit aan iedereen die maar wil proeven. Samen met Dylan ga ik een tijdje voetballen en op de skelters rijden. Dit is wel even moeilijk voor Jade. Ze zou graag alles kunnen doen wat ze wil en op dit soort momenten blijft het lastig om te accepteren dat dit niet kan. Als Dylan en ik terug zijn doen we met zijn allen een spelletje. Iets over vieren blijf ik met Jade in het ziekenhuis en rijdt de rest terug naar Zeeland. Nog geen tien minuten later vinden we Olga haar telefoon en bankpasje in het bed van Jade... Ik ren nog naar beneden en probeer oma te bellen. Helaas, ze zijn al weg en oma neemt haar telefoon niet op. Een paar dagen zonder telefoon en pinpas is tegenwoordig niet meer te doen. Terwijl ik probeer te bedenken hoe ik Olga haar telefoon terug kan geven, loopt ze niet veel later de kamer op. Oma had haar telefoon in de koffer horen rinkelen. Dit scheelt een hoop gedoe!

 

Eigenlijk gaat best goed met Jade. Ze heeft geen koorts en de buikpijn is veel minder dan afgelopen weken. Zou fijn zijn als we morgen te horen krijgen dat ze naar huis mag!

 

- Marcel