· 

Goed nieuws, Cito en meer paarden

In het ziekenhuis gaat het zijn gangetje. De nachten zijn afgelopen dagen erg rustig. Jade voelt zich steeds beter. We spelen maar weer eens een nieuw spel: Camel Cup. Een leuk spel en Jade en ik zijn aan elkaar gewaagd. Na het spelletje gaat ze een poosje aan de gang met de raamverf. Daan komt het laatste deel van 'Joris en de geheimzinnige toverdrank' voorlezen. Blijft leuk. 's Middag nog werken met juf Monique aan het tweede deel van de Cito 'Begrijpend lezen'.

 

In Goes gaat de Bisschop Ernstschool met al de leerlingen naar de kerk voor de eindviering van dit schooljaar. Het thema is 'Groei'. Thije, een klasgenoot van Jade, zal de kralenketting van Jade laten zien en uitgeleggen wat de ketting betekent. In de afgelopen zeven maanden is de ketting flink gegroeid. Er zitten nu meer dan 500 kralen aan haar ketting.

 

De afdelingsarts komt bij Jade op bezoek om te kijken hoe het met haar billen gaat. Het wondje ziet er rustig uit. En dat is mooi want de artsen gaan nu alles in gang zetten om aanstaande vrijdag naar huis te gaan. Ze krijgt een speciaal apparaatje waarmee ze de komende week dan doorlopend antibiotica krijgt tegen de bacterie. Ze kan dus volgende maandag naar de musical van groep 8 en op dinsdag de afsluiting van groep 7/8. We zien zelfs al kansen om volgende week donderdag naar de trouwerij van ons nichtje Janna te gaan. We hadden niet meer verwacht dat Jade daar naar toe zou kunnen maar stiekem nog wel gehoopt. Het is nog geen donderdag maar het lijkt een keer mee te zitten.

 

Toch is er ook een tegenvaller. Omdat Jade de ziekenhuisbacterie Klebsiella heeft, valt ze vanaf nu onder een strenger ziekenhuis beleid op het gebied van het voorkomen van infecties. Vanaf nu moet Jade elke ziekenhuisopname in contact-isolatie. Het (verplegend) personeel moet altijd een schort en handschoenen aan. Jade mag in het ziekenhuis alleen op haar kamer blijven. Ze mag niet naar de muziekstudio, bouwhoek, enz. Dit geldt ook bij een dagbehandeling en is voor minimaal een jaar :-( Gelukkig ziet Jade nog een voordeel: ze krijgt elke keer een extra (mooie) kraal.

 

's Avonds na het eten en als de zon wat minder fel schijnt, gaan we terug naar de paarden. Hetzelfde rondje maar de paarden hebben dit keer minder zin om bij ons te komen kijken. Niettemin geniet Jade met volle teugen. Zeker als we een appje krijgen van juffrouw Natasja dat ze in de Cito van 'Begrijpend lezen' geen fouten heeft gemaakt. Jade voelt zich zo goed dat ze mij wel een stukje wil duwen in de rolstoel. Het begint met een stukje van 10 meter maar uiteindelijke duwt ze me helemaal terug naar de kamer, een afstand van zo'n 500 meter! 

 

Terug op de kamer videobelt ze een poosje met Isa. Jade is een beetje uitgelaten, gek en vrolijk! Veronique, de verpleegkundige van de avonddienst, komt langs voor de medicijnen. Veronique heeft nog niet in haar vriendenboekje geschreven en staat nog niet op de foto. Dit moet eerst gebeuren voordat Jade gaat slapen. Het wordt een dolle boel.

 

Nog een paar nachtjes volhouden en dan naar huis! En als het zo blijft, worden het leuke dagen thuis!

 

- Marcel