· 

The Incredibles

Sinds gisteren heeft Jade een extra kastje. Het is een flesje met daarin een ballonnetje met medicijnen (Meropenem). Zodra het aangesloten wordt op Jade haar kastje (Port-a-Cath) lopen de medicijnen langzaam in. Na twaalf uur is het ballonnetje leeg en moet het flesje gewisseld worden. Het wisselen kan gedaan worden door een verpleegkundige van de thuiszorg maar we kunnen het zelf ook leren. We hebben ondertussen wel een kleine apotheek in huis om medicijnen en sondevoeding te geven. 

 

Zaterdagochtend om half acht staat de verpleegkundige al op de stoep. Best vroeg aangezien we vannacht pas om half drie op bed lagen na een trouwfeest. Eerst krijgt Jade een injectie met Neupogen en daarna vervangt Olga onder toeziend oog van de verpleegkundige het flesje. Het is niet heel ingewikkeld en het belangrijkste is dat alles steriel blijft en dat er geen luchtbelletjes in de infuuslijn komen.  Olga slaagt met vlag en wimpel. In overleg met de verpleegkundige besluiten we dat we het vanavond zelf doen en dat de verpleegkundige niet langs hoeft te komen. 

 

's Ochtends spelen Dylan en Jade samen in de tuin. Madelief, een klasgenootje van Jade komt een mooi cadeau brengen. Het is een dekbedovertrek, hoeslaken en kussensloop van badstof. Heerlijk zacht om mee te slapen. Daarna gaan we de stad in voor wat boodschappen en wat te eten. Jade heeft zin in een portie kibbeling! Sinds ze thuis is eet en drinkt Jade veel meer. Dit komt vooral doordat ze geen pijn in haar buik heeft en niet misselijk is. Ze heeft zich in een half jaar niet zo goed gevoeld! 

 

's Middags gaan we op bezoek bij vrienden om verder bij te kletsen en na te praten over de bruiloft. Het wordt een kort bezoek want we hadden de kinderen beloofd om naar de bioscoop te gaan. Eigenlijk is het veel te mooi weer om in de bioscoop te gaan zitten maar Jade moet erg oppassen in de zon. Een donkere en koele bioscoop is dan zo gek nog niet. We gaan naar het lang verwachte vervolg van 'The Incredibles'. In dit nieuwe avontuur staat Helen (de moeder van het gezin) in de spotlight als superheld, terwijl Bob dagelijkse heldendaden verricht in het huishouden, met Violet, Dash en baby Jack-Jack. De familie staat al snel op zijn kop als er een briljante schurk opduikt met een meesterplan dat alles in gevaar zal brengen. Dit laten de superhelden natuurlijk niet gebeuren! Het is een film met veel spektakel en humor vooral baby Jack-Jack is erg grappig.

 

Na de film snel naar huis om het flesje met medicijnen te wisselen. Niet veel later wordt er aangebeld. Voor de deur staat Niels van de atletiek. Samen met zijn moeder komen ze een cadeau brengen (het tweede van vandaag). In het cadeau zitten een aantal paarden en een konijnenhok van Schleich. Jade is er erg blij mee! 

 

Na een heel leuke en drukke dag lekker slapen onder haar nieuwe dekbed met de nieuwe paardjes naast haar kussen!

 

- Marcel