· 

Musical groep 8

Jade is sinds afgelopen vrijdag thuis en elke dag gaat het beter. Het is de laatste schoolweek. Haar klas gaat bij de generale repetities kijken van de eindmusicals van de groepen 8. De uitvoering is in het gebouw van het Ostrea Lyceum, ongeveer een kilometer lopen. Samen met Olga en haar vriendinnen gaat ze op pad. Jade wil niet in de rolstoel en wandelt het hele stuk! 

 

De eerste musical die ze zien, heet 'Hotel te koop' en wordt opgevoerd door de 'andere' groep 8. Na de musical is Jade moe en wil ze graag naar huis. Ik ga Olga en Jade met de auto ophalen. We eten wat met zijn drieën. 

 

Een uurtje later is Jade een beetje bijgekomen en ziet het wel zitten om de tweede musical ook te zien. Ik breng Jade en Olga terug naar het Ostrea Lyceum. En nu ik er toch ben, blijf ik ook om de musical te bekijken. Deze musical heet 'Torenhoog' en speelt zich af op de hoogste toren van de wereld. Het is erg leuk om de klasgenootjes van Jade op het toneel te zien. Ze hebben er werk van gemaakt!

 

 's Avonds doen we op straat een watergevecht. Een verkoelende afsluiting van een leuke en warme dag. Jade rent korte stukjes en probeert iedereen flink nat te spuiten.

 

We hadden iets meer dan een week geleden nooit gedacht dat Jade bij de eindmusicals zou zijn en zeker niet gedacht dat ze zo 'fit' zou zijn. 

 

- Marcel