· 

Afscheid groep 8

Jade is vanochtend eerst naar het ziekenhuis geweest om bloed af te nemen en om medicijnen tegen schimmel te krijgen. Om 11:00 kan ze eindelijk naar school. Ze heeft er zin in!

 

Jade zit dit jaar in een combinatieklas 7/8 en vandaag neemt groep 8 afscheid van school en groep 7. Na een traktatie van Sterre wil Olga naar huis gaan maar juffrouw Natasja zegt dat ze nog even moet blijven. De klas heeft een cadeau gemaakt en het liedje 'De pet op tegen kanker' ingestudeerd om Jade een hart onder de riem te steken en te laten weten dat ze haar blijven steunen. Een aangrijpend liedje en een mooi gebaar! Niet iedereen kan het dan ook droog houden. 

 

Na het optreden gaat Olga naar huis en gaat Jade op haar eigen verzoek aan de slag met Cito Spelling en doet ze de testen voor AVI E7 (lezen). Geen probleem voor haar!

 

Tussen de middag blijven de kinderen op school pannenkoeken eten en als afsluiting spelen ze 'Escapeschool'. Een spel waarbij je door heel de school opdrachten moet vervullen om uit school te kunnen ontsnappen. Samen met Isa en Emilie doet ze haar best maar ze weten niet te ontsnappen... 

 

Toch heb ik een dubbel gevoel. Als Jade 8 maanden geleden niet ziek was geworden, had ze vandaag afscheid genomen van de Bisschop Ernstschool. Vorig jaar oktober hadden we samen met Jade en school besloten dat ze groep 7 over zou slaan en verder zou gaan in groep 8. Het was geen makkelijke beslissing omdat ze op haar tiende naar het Voortgezet Onderwijs zou gaan. Jade had zelf al snel besloten en na een paar gesprekken op middelbare scholen waren Olga en ik ook overtuigd. Zeker toen Jade samen met een paar klasgenootjes Latijn ging volgen op het Ostrea Lyceum, was de twijfel snel verdwenen. Helaas was het van korte duur. Een paar maanden geleden hebben we besloten dat ze niet naar het VWO gaat maar komend schooljaar alsnog groep 8 gaat doen. Ze kan de tijd nemen om te herstellen en samen met haar beste vriendinnen de basisschool afmaken. Ze kan mee op kamp en een rol spelen in de eindmusical. De leukste herinneringen aan de basisschool moet ze nog beleven! 

 

- Marcel