· 

Dansen op het trouwfeest!

Het is de laatste dag op school. Er zijn allemaal leuke dingen georganiseerd. Voor Dylan is dat leuker dan met ons mee te gaan naar de trouwerij van Janna en Victor in Haarlem. Na school gaat hij met zijn neven Jelte en Siebe zwemmen in Wemeldinge.

 

Jade, Olga en ik rijden met zijn drieën naar Natuurkampeerterrein Schoonenberg in Velsen-Zuid. Het ligt op tien minuten lopen van de feestlocatie van de bruiloft. We zetten eerst ons tentje op. Het is wel even zoeken naar de goede volgorde van de stokken maar een half uurtje later staat de tent en liggen de luchtbedden met slaapzakken klaar.

 

Om één uur lunchen we op een terras voor het stadhuis van Haarlem. Hier wordt om twee uur het huwelijk officieel gesloten. Aan de gasten van het bruidspaar is gevraagd om een 'touch of mint' te dragen. Vanaf het terras zien we steeds meer mensen met verschillende tinten mint voor de deur van het stadhuis verzamelen. Iets voor tweeën komt er een grote mintgroene Amerikaanse slee aanrijden. Het bruidspaar stapt onder luid applaus uit. De 'ohs' en 'ahs' komen van alle kanten. 

 

In het stadhuis beginnen de officiële handelingen met het weggeven van de bruid. Een prachtig moment. Daarna vertelt de ambtenaar van de burgerlijke stand enthousiast een mooi verhaal over de bruid en bruidegom. Na het jawoord en dé kus komen de hondjes Beppie en Luna aanlopen. De trouwringen zitten op een kussentje op hun rug gebonden. Eén van de momenten waar Jade het meest naar uitgekeken had. Na de officiële plechtigheid gaan we naar landgoed Waterland voor het aansnijden van de bruidstaart en het trouwfeest. Een ontspannen middagje in de zon met... de hondjes Beppie en Luna. Jade mag de hele middag op de hondjes passen en dat vindt ze fantastisch. Op het landgoed lopen ook paarden en een veulentje. Dit maakt de dag eigenlijk al compleet.

 

Na een heerlijk diner begint het feest! Jade heeft er zin in. Samen met Olga en tante Kim zet ze de eerste voorzichtige stapjes op de dansvloer. Ze geniet met volle teugen. De dansvloer stroomt steeds voller. Jade neemt af en toe een kleine momentje pauze om bij te komen maar die momentjes zijn heel kort. Ze danst en springt de hele avond met opa Roel, oma Ineke, tante Kim, ome Hans, Bart, Aranza, Niels en Alejandra. Iets voor twaalven is het mooi geweest. We nemen afscheid van iedereen en gaan naar ons tentje. Het is een geweldige dag geworden die Jade voor geen goud had willen missen.

 

- Marcel