· 

Op controle

Na een heel leuk trouwfeest moet Jade vandaag om half tien terug zijn in het ziekenhuis. Als het goed is, gaan ze vandaag starten met de immuuntherapie en moet ze een aantal dagen in het ziekenhuis blijven.

 

Om op tijd te zijn, moeten we vroeg beginnen met het afbreken van de tent en het opruimen van de spullen. Jade ligt nog lekker te slapen en voorzichtig tillen we haar met luchtbed en al uit de tent. Om half negen zitten we in de auto en na een tussenstop bij de bakker rijden we naar het ziekenhuis.

 

Het is de eerste keer dat we ons moeten melden op de dagbehandeling. Het loopt allemaal niet zo soepel. Er lopen nog medicijnen via het extra kastje wat Jade de afgelopen week had. We moeten eerst wachten totdat die medicijnen er in zitten. Om toch alvast iets te kunnen doen, krijgt Jade een vingerprikje. Zo kan het bloed van Jade alvast gecontroleerd worden. Om half twaalf dan eindelijk een gesprek met de oncoloog. Ze vertelt dat Jade vandaag naar huis mag en dat ze pas volgende dinsdag terug hoeft te komen. Dinsdag starten ze met de immuuntherapie en moet ze vijf dagen blijven. De weerstand (neutrofielen) zijn wat gezakt. De komende dagen krijgt Jade nog injecties met Neupogen om de aanmaak van cellen te blijven stimuleren. De sonde hoeft voorlopig niet terug. Als ze goed drinkt en eet én ze slikt de medicijnen dan kan het wel zonder. 

 

Na het gesprek krijgt ze op de dagbehandeling via het infuus Ambisome en een injectie met Neupogen. De verpleegkundige verwijdert tot slot het naaldje uit haar kastje. Het is drie uur als we terug naar huis rijden. De komende dagen geen sonde en geen extra kastjes met medicijnen. Als het meezit kunnen we de komende weken iets doen wat op vakantie vieren lijkt!

 

- Marcel