· 

Krabben vangen

Na een paar drukke dagen doen we het vandaag rustig aan. Het is heel mooi weer en normaal gesproken zouden we naar het strand gegaan zijn. Maar Jade is erg gevoelig voor de zon dus het strand is geen optie. En dus spelen Jade en Dylan spelen vooral spelletjes op de computer. Olga en ik laten ze een tijdje hun gang gaan. Het liefst zou je willen dat ze zelf zouden stoppen en iets zonder scherm zouden gaan doen... Op den duur is het wel even genoeg geweest met beeldschermen en moeten ze van ons iets anders gaan doen. Allebei vinden ze het moeilijk om te stoppen en dat laten ze duidelijk merken. Het is een tijdje niet zo gezellig in huize De Lange maar gelukkig draait iedereen weer bij.

 

De zon is inmiddels wat minder fel geworden en we gaan met zijn vieren richting het strandje van Wemeldinge. Vanaf ons huis in Goes kan je binnen een kwartiertje aan een strandje aan de Oosterschelde zitten. 

 

De eerste stop is een uitwateringsluis halverwege de route. Met een visdraadje, een wasknijper en een stukje spek kan je hier goed krabben vangen. Helaas hebben we niet het juiste aas. Bij gebrek aan een stevig stukje spek gebruiken we boterhamworst. De krabben vinden het erg lekker maar ze scheuren het vlees makkelijk uit elkaar. Zodra je ze dan probeert binnen te hengelen vallen ze van de wasknijper af. Het wordt dus meer krabben voeren dan vangen. De vangst is uiteindelijk twee krabben.

 

Na het krabben vangen rijden we door naar de volgende stop: de oude sluis bij de jachthaven van Wemeldinge. Dylan is hier pas geweest met zijn neven. Ze sprongen toen vanaf de kant in het water. Een sprong van een meter of vier. Dylan wil dat nu graag aan ons laten zien. Tja... en dan kan ik niet achterblijven natuurlijk. Dylan en ik komen zonder kleerscheuren via trappetje de sluis uitklimmen. Tijd om frietjes te eten op het strand. Nog even lekker pootjebaden en zwemmen en dan naar huis!

 

- Marcel