· 

Rommeltje

Afgelopen dagen had Jade last van koorts, hoofdpijn en buikpijn. Het gaat eigenlijk op en neer. 's Nachts voelt ze zich helemaal niet goed en slaapt ze slecht. In de ochtend gaat het dan steeds wat beter. 's Middags gaat het dan behoorlijk goed en 's avonds wordt het weer minder. De verwachting was wel dat ze griepachtige bijwerkingen zou hebben maar het is wel heftiger dan gedacht. 

 

Olga komt vandaag naar Utrecht en zal in ieder geval tot zondag blijven. Ik rijd aan de eind van de middag met oom Hans mee terug naar Zeeland. 

 

Om Jade zo min mogelijk pijn te laten hebben, is het belangrijk dat ze de paracetamol op tijd krijgt. Afgelopen dagen is dit niet vanzelfsprekend geweest. De verzorging van Jade laat te wensen over. De verpleegkundigen hebben het druk met andere patiënten en Jade heeft eigenlijk niet heel veel nodig. Olga probeert ruim van te voren van alles te regelen en af te spreken maar moet vaak lang wachten. Ook moet vandaag voor het eind van de middag de cassette van de immuuntherapie vervangen. Dit staat allemaal beschreven in het protocol. Als eindelijk de verpleegkundige snapt wat de bedoeling is (het is dan al tien uur 's avonds geweest), blijkt dat het niet goed is geregeld. Het wordt verschoven naar morgenochtend. Zelfs bij Olga komt het stoom uit haar oren. 

 

- Marcel