· 

Beestjes vangen

Het is niet veel anders dan gisteren en eergisteren. Het blijft wisselend gaan. Jade heeft het meeste last van de hoofdpijn. Uit de bloedwaarden blijkt dat ze weer laag zit met haar Hb en dat haar weerstand (leukocyten) is gezakt. Dit zou een oorzaak van de hoofdpijn kunnen zijn. Ze krijgt een bloedtransfusie met volbloed, de vijftigste! 

 

In Zeeland ben ik met Dylan op tijd op pad gegaan. De komende weken heeft hij zomervakantie en dat zal anders zijn dan de andere jaren. We proberen zoveel mogelijk leuke dingen met hem te doen. Nu zijn we op weg naar Neeltje Jans. Nationaal Oosterschelde heeft een ochtend georganiseerd voor kinderen waar ze beestjes kunnen vangen in de Oosterschelde. Een vrijwilliger kan veel vertellen over wat je gevangen hebt. Naast de gewone krabben en garnalen, vangen we twee zeenaalden, een baby poon en een baby platvis. We eten zeewier wat eerst naar sla smaakt maar na een paar minuten een pittige smaak in je mond geeft. Best lekker. Naast zeewier krijgen we uitleg over poliepen, zeikers en nog veel meer. Na het beestjes vangen, gaan we een frisse duik nemen aan het Noordzeestrand. We zien van heel ver nog een zeehond liggen. 's Avonds nog pizza als afsluiting en het is een geslaagde vakantiedag geworden!

 

In Utrecht blijft het wisselend gaan maar het lijkt wel wat beter te worden. De artsen hebben wel besloten dat Jade pas op zijn vroegst maandag naar huis kan. Uit de bloedkweek is niks gekomen maar voor de zekerheid doen ze een tweede bloedkweek. We kunnen niet veel anders dan afwachten.

 

- Marcel